2024. április 20., szombat

Letartóztatások kiskorú prostitúcióra való kényszerítése miatt

A belgrádi rendőrség egy bűnszervezetre csapott le, melynek során letartóztatták T. Z.-t (26), R. M.-t (19) és R. V.-t (34), míg egy személyt továbbra is intenzíven keresnek. Azzal gyanúsítják őket, hogy egy tizenhét éves kislányt prostitúcióra kényszerítettek, amelyből jogellenesen tettek szert vagyonra – írja az N1 hírportál.

A rendőrség gyanúja szerint T. Z. mindenekelőtt érzelmi kapcsolatba lépett a tizenhét esztendős lánnyal, majd ezt követően rávette, hogy prostitúcióval foglalkozzon, derült ki a közleményből.

A férfi ezután R. V.-t is alkalmazni kezdte, aki a sértettet elvitte a lakására, majd ott fényképeket készített róla és egy internetes oldalon hirdetéseket jelentetett meg róla, amelyek szexuális szolgáltatásokat kínáltak.

A jelenleg még szökésben lévő huszonegy éves férfit azzal gyanúsítják, hogy ő szállította a kiskorú lányt a kliensekhez, míg a prostitúcióért járó pénzt T. Z. vette át.
T. Z. és R. M. a gyanú szerint idén májusban kapcsolatba léptek egy tizenhat éves lánnyal is, akiről tudták, hogy nehéz anyagi helyzetben él, és őt is prostitúcióra vették rá.

A gyanúsítottakat emberkereskedelem megalapozott gyanújával 48 órás előzetes letartóztatásba helyezték, majd ezt követően bűnvádi feljelentés mellett a belgrádi Felső Ügyészség elé kerülnek.