2024. április 16., kedd

Leszállt Belgrádban az Air Montenegro első gépe

A montenegrói új nemzeti légitársaság, az Air Montenegro első gépe tegnap reggel leszállt a belgrádi Nikola Tesla repülőtérre, és ez a kommerciális járatok kezdetét jelzi.
A kormány a Montenegro Airlines csődje után létrehozta a ToMontenegro légitársaságot, amely az Air Montenegro márka alatt repül. Jakov Milatović gazdaságfejlesztési miniszter is a gépen utazott.
– Nagy megtiszteltetés számomra, hogy az új nemzeti légitársaság első kommerciális járatával repülhettem. A kormány ezzel teljesítette az 5 hónappal ezelőtt tett ígéretét, miszerint az Air Montenegro gépe még a turisztikai szezon előtt felszáll – írta a Twiterren Milatović, aki Belgrádban Tatjana Matić kereskedelmi, idegenforgalmi és távközlési miniszterrel találkozott.
– Ez a kormány és az Air Montenegro vezetősége szorgalmának és tudásának az eredménye. A légitársaságnak szeretnék biztonságos és kellemes repüléseket kívánni, hogy a montenegrói polgárok büszkék lehessenek, az idegenforgalom és a gazdaság pedig nyereséges – közölte Milatović.
A Montenegro Airlines járatait a múlt év végén állították le, rögtön az új kormány megalakulása után. A légitársaság 26 évig üzemelt, ebből 23 évig közlekedett. Időközben a vállalat az adósságai miatt csődbe jutott. Korábban közölték, hogy a légitársaság megszüntetéséből származó kár körülbelül 50 millió euró, az új vállalat létrejöttére a költségvetésből 30 millió eurót különítenek el.

Jakov Milatović elsőként hagyta el a repülőt

Jakov Milatović elsőként hagyta el a repülőt