2024. március 29., péntek

Sikert arattak a horgosi asztaliteniszezők

A polgármester fogadta őket

Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa polgármestere tegnap délelőtt egy fogadás keretében a kabinetjében találkozott a Horgosi Asztaliteniszklub lánycsapatával, akik országos versenyen második helyezést értek el. A csapat tagjai Folberth Julianna, Erdélyi Blanka, Móra Réka és File Lara. A sportolókat a klub elnöke, Dávid József és edzőjük, Rekecki Titusz kísérte el.

A versenyeken való szereplésükről a hatodik osztályos Folberth Julianna számolt be röviden. Elmondta, rengeteget edzettek az utóbbi időszakban, viszont elég kevés versenyen vehettek részt a járványhelyzet miatt, de azokon minden alkalommal sikeresen szerepeltek, mint ahogy legutóbb az Újvidéken megrendezett országos megmérettetésen is.
A polgármester gratulált a csapatnak, és elmondta, számára nagyon nagy öröm, hogy ez a fiatal korosztály is ilyen szép eredményeket ér el. Bizakodását fejezte ki, hogy a további sikerek is azt fogják bizonyítani, jól működik az önkormányzat sporttámogatási politikája, és megéri minden évben több mint 35 sportegyesületnek pénzügyi támogatást nyújtani a község területén. Már csak azért is, mert ezek a klubok a fiataljainkat az egészséges életmódra, a csapat- és versenyszellemre nevelik, aminek köszönhetően meg tudják majd állni a helyüket az élet más területein is, ezáltal is erősítve a közösségünket.

Dávid József klubelnök elárulta, az elmúlt egy évben magasabb szintre léptek, a gyerekek megmutatták, mennyire tehetségesek. Úgy döntöttek a vezetőségben, hogy egy komolyabb edzésprogramot hoznak létre, aminek most meg is született az eredménye. Bízik benne, hogy sportolóiknak ez további erőt ad a kitartó edzésekhez, a sportolni vágyó fiatalokat pedig arra serkenti, hogy csatlakozzanak a klubhoz.

A csapat sokat készült a versenyre

A csapat sokat készült a versenyre

Rekecki Titusz edző szerint ez valóban kivételesen szép siker egy ilyen kis klubtól. Rengeteget dolgoztak ezen az utóbbi időben, úgy az edzők és az idősebb csapattársak, mint a fiatalok. A legutóbbi versenyen rendkívül erős volt a mezőny, nagy hagyománnyal rendelkező sportklubok vettek rajta részt. A csapatmunkának azonban meglett az eredménye, és a horgosiak arra törekszenek, hogy ez a továbbiakban is így folytatódjon, és még nagyobb sikereket érjenek el.