2024. április 20., szombat

Vészbehívó a spanyoloknál

Hat spanyol labdarúgó kapott vészbehívót a pénteken rajtoló Európa-bajnokságra készülő válogatottba, ők azonban nem társaikkal együtt, hanem külön buborékban készülnek. Luis Enrique szövetségi kapitány Kepa Arrizabalaga (Chelsea), Rodrigo Moreno (Leeds), Carlos Soler (Valencia), Brais Mendez (Celta Vigo), Pablo Fornals (West Ham) és Raul Albiol (Villarreal) jelenlétét tartotta még szükségesnek azt követően, hogy hétfőn koronavírusos fertőzése miatt bizonytalan időre kiesett a csapatkapitány Sergio Busquets.

A spanyol szövetség kiemelte: a nemzeti együttes kötelékében lévő többi játékos, valamint az edzők és a stábtagok tesztje negatív lett, ezzel együtt törölték az összes hivatalos eseményüket az Eb-rajtig, és a történteket követően még egymástól is elszigetelten készültek az edzőtáborban. A kultúráért és sportért felelős miniszter, José Manuel Rodríguez Uribes ugyanakkor közölte, hogy szerdán a keret tagjai megkaphatják a koronavírus elleni oltást, amennyiben ahhoz hozzájárul az illetékes egészségügyi hatóság.

A társházigazda spanyolok hétfőn a svédek ellen kezdik meg a szereplésüket az Eb-n Sevillában, majd öt nappal később a lengyel csapatot, június 23-án pedig a szlovák együttest fogadják az andalúziai városban. (MTI/EFE/Reuters)

Döntetlen a karibiak ellen

Barátságos mérkőzésen 1:1-es döntetlent játszott Jamaica ellen Szerbia válogatottja a japán Miki városában. A hamarosan rajtoló Eb-ről lemaradt Sasok az első félidő derekán hátrányba kerültek Gray góljával, amit a Cercle Brugge játékosa, Strahinja Pavlović egyenlített ki a 61. percben.

Az Eb-n a magyarok csoportjában szereplő Németország 7:1-gyel tarolta le Lettországot, egy lett öngólon kívül a német találatokon Gosens, Gündoğan, Müller, Gnabry, Werner és Sané osztozott.

Barátságos-felkészülési válogatottmérkőzések: Szerbia–Jamaica 1:1, Ukrajna–Ciprus 4:0, Andorra–Gibraltár 0:0, Feröer szigetek–Liechtenstein 5:1, Németország–Lettország 7:1.