2024. április 25., csütörtök

Ablakcsere a zentai Petőfi iskolában

Két nap alatt végeztek a munkálatokkal

Két nap alatt újult meg a zentai Petőfi Sándor Általános Iskola. Ezúttal a nyílászárók egy részét cserélték ki. A munkálatokat már korábban megkezdték, a folyamat azonban megakadt, és most, 5 év után folytatták, így hétfőn és kedden 14 fakeretes ablakot cseréltek újra.
Gordán Kolos, az intézmény igazgatója elmondta, nagy örömükre szolgál, hogy a Tartományi Nagyberuházási Igazgatóság pályázatán nyert összegből 14 régi, fakeretes ablakot tudtak modern, műanyagra váltani. Hozzátette, hogy ez energiahatékonyság szempontjából is nagyon fontos lépés volt. A munkálatok összértéke egymillió dinár.

Az igazgató kérdésünkre elmondta, hogy az iskola felsőhegyi kihelyezett tagozatában, a Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskolában is szeretnének néhány befektetést megvalósítani. Egyebek mellett a főbejárati homlokzatot szeretnék tatarozni.
Juhász Attila, Zenta község művelődéssel és oktatással megbízott tanácstagja úgy véli, nagyon fontos, hogy mint Tisza menti oktatási központ minél sikeresebben működjenek.

Az új ablakok már a helyükön vannak

Az új ablakok már a helyükön vannak

A tanácstag rámutatott, oda kell figyelni az intézmények állapotára, hiszen véleménye szerint európai szinten működnek. Előrevetítette, hogy ahogyan a Thurzó Lajos Általános Iskola vagy a Zentai Gimnázium újjáépült, úgy a Stevan Sremac Általános Iskolát is szeretnék felújítani. Elmondta, hogy már kiírták a pályázatot a tervdokumentáció elkészítésére, és remélhetőleg a munkálatok is mihamarabb elkezdődhetnek. Hozzátette, hogy ezt követően a Petőfi iskola teljes körű felújítása következik majd. Ez pedig hatalmas lépés lenne, hiszen az iskola még az 1960-as években épült, és azóta csak kisebb javításokat végeztek rajta.
Burány Hajnalka tartományi képviselő úgy fogalmazott, hogy a tartományi beruházások láthatóvá válnak a közösségben, hiszen a zentai iskola mellett a tornyosi Tömörkény István Általános Iskolában is megkezdődnek majd a munkálatok, ugyanis ez az intézmény is nyert a Tartományi Nagyberuházási Igazgatóság pályázatán. Hozzátette, fontos támogatni a közösséget, és hozzájárulni ahhoz, hogy az iskolák, ahol a jövő generációi nevelkednek, egyre szebbek, jobbak és élhetőbbek legyenek.