2024. április 18., csütörtök

Oda kell figyelni az oktatási intézményeink állapotára!

14 új ablakot kapott a zentai Petőfi Sándor Általános Iskola

Két nap alatt újult meg a zentai Petőfi Sándor Általános Iskola. Ezúttal a nyílászárók egy részének a cseréjét sikerült megvalósítani. A munkálatokat már korábban megkezdték, azonban a folyamat megakadt, és most, 5 év után sikerült folytatni.

Gordán Kolos, az intézmény igazgatója elmondta, hogy nagy örömükre szolgál, hogy a Tartományi Nagyberuházási Igazgatóság pályázatán nyert összegből 14 régi, fa keretes ablakot tudtak modern, műanyagra cserélni. Hozzátette, hogy ez energiahatékonyság szempontjából is nagyon fontos lépés volt. A munkálatok összértéke egy millió dinár, és a tervek szerint már kedden be is tudták fejezni a hétfőn megkezdett cserét.

Az igazgató kérdésünkre elmondta, hogy az iskola felsőhegyi kihelyezett tagozatában, a Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskolában is szeretnének néhány befektetést megvalósítani. Egyebek mellett a főbejárati homlokzat tatarozását szeretnék megcsinálni.

A tervek szerint kedden már befejeződnek a munkálatok. (Fotó: Kállai G. Nikoletta)

A tervek szerint kedden már befejeződnek a munkálatok. (Fotó: Kállai G. Nikoletta)

Juhász Attila, Zenta Község önkormányzatának művelődéssel és oktatással megbízott tanácstagja úgy véli, nagyon fontos, hogy mint Tisza-menti oktatási központ minél sikeresebben működjenek.

A tanácstag elmondta, hogy oda kell figyelni az intézmények állapotára, hiszen véleménye szerint európai szinten működnek. Előrevetítette, hogy ahogyan a Thurzó Lajos Általános Iskola vagy a Zentai Gimnázium újjáépült, úgy a Stevan Sremac Általános Iskolát is szeretnék felújítani. Elmondta, hogy már kiírták a pályázatot a tervdokumentáció elkészítésére, és remélhetőleg a munkálatok is mihamarabb elkezdődhetnek. Hozzátette, hogy ezt követően a Petőfi iskola teljes körű felújítása következik majd. Ez pedig egy hatalmas lépés lenne az intézmény történelmében, hiszen az iskola épülete még az 1960-as években épült, és azóta csak kisebb javítások folytak.

A munkálatokat Burány Hajnalka és Juhász Attila is megtekintette Gordán Kolos igazgatóval. (Fotó: Kállai G. Nikoletta)

A munkálatokat Burány Hajnalka és Juhász Attila is megtekintette Gordán Kolos igazgatóval. (Fotó: Kállai G. Nikoletta)

Burány Hajnalka tartományi képviselő fontosnak tartja, hogy a tartományi beruházások láthatóvá válnak a közösségben, hiszen a zentai iskola mellett a tornyosi Tömörkény István Általános Iskola berkein belül is megindulnak majd a munkálatok, hiszen ez az intézmény is nyert Tartományi Nagyberuházási Igazgatóság pályázatán. Hozzátette, hogy nagyon fontos, hogy támogassák a közösséget, ahogyan csak tudják, emellett fontos, hogy az iskola, ahol a jövő generáció nevelkednek, minden nap szebbek, jobbak és élhetőbbek legyenek.