2024. április 18., csütörtök

A képek önmagukért beszélnek

Az Ács József képzőművészeti csoport kiállítása

Az utóbbi hetekben megélénkült az élet a topolyai Művelődési Házban, csak úgy sorjáznak a kiállítások. A legújabb tárlaton a topolyai amatőr festők kiállítását tekinthetik meg a művészet szerelmesei. A 13 éve a nyugdíjas-egyesület keretein belül működő csoportnak ezúttal tizenegy tagja állít ki. Bata Rózsa, Cservenák Ružica, Kollár András, Milisavljević Ibolya, Kertész Éva, dr. Szakmány Major Edit, Szlifkó Klára, Đura Stefanović, Vladislav Takač, Tomity Jolán és Tóth Margit a legújabb kiállításon az elmúlt év munkáiból mutatott be egy válogatást.

Az, hogy mekkora szükség volt már az ilyen jellegű rendezvényekre, mi sem példázza jobban, mint hogy a szombati megnyitón egy gombostűt sem lehetett volna leejteni, olyan sok volt az érdeklődő. Szlifkó Klára, a csoport vezetője elmondta, hogy már hosszú évek óta működnek a településen, ennek köszönhetően már mindenki ismeri a munkásságukat. A megnyitóprogram különlegességét idén az képezte, hogy a csoport tagjai készítették el a tárlat mellett a megnyitóprogramot is. A színes megnyitón először Szakmány Major Edit Várnai Zseni Öreg nő sóhajt című versét adta elő Vladislav Takač gitárkíséretével, majd Jovan Dučić Pesma ženi című versét hallhatták Vladislav Takač előadásában, Đura Stefanović gitárkíséretével. A jelenlevőket ezt követően Ortó Károly, a nyugdíjas-egyesület elnöke köszöntötte, aki kiemelte, hogy mennyire szépen dolgozik a csoport, és látszik, hogy a foglalkozásokon is jól érzik magukat, és ezt képesek átadni a képeiken keresztül.

Az Ács József amatőr képzőművészeti csoport kiállításának érdekessége, hogy minden alkotó világából kapunk egy kis szeletet. Sok a különböző technika és az anyaghasználat, akik pedig figyelemmel kísérték az évek folyamán a munkájukat, láthatják a kitartó munka eredményét és a csoport fejlődését.
A kiállítást, amely 13 évnyi barátság és összetartás eredménye, június 10-ig, csütörtökig tekinthetik meg az érdeklődők.