2024. április 24., szerda

Összefogással minden lehetséges

Sikeres volt a Kerülj Be Ifjúsági Közösségi Tér jótékonysági akciója

A hétvégén születésnappal egybekötött jótékonysági licitet tartottak a palicsi Kosányi Dávid megsegítésére a szabadkai Kerülj Be Ifjúsági Közösségi Térben. Mint azt korábban megírtuk, a fiatalember 2017 szeptemberében a szájpadlásán egy dudort vett észre, amelyről később kiderült, hogy rosszindulatú daganat. Ezután, 2018 márciusában műtötték meg először. Az operációt követő egy évben a vizsgálatok azt mutatták ki, hogy minden rendben van, ám a daganat ismét megjelent, és rohamosan elkezdett növekedni. Szerbiában nem műthették meg, ezért a család külföldön keresett erre lehetőséget. Magyarországon tudják megműteni Dávidot, a műtét pedig 15 ezer euróba kerül. A Kerülj Be IKT hétvégi rendezvényének keretében megrendezett jótékonysági liciten befolyó összeget a barátjuk megsegítésére fordították. Az eseményen slam poetry, közös festés, buli és egy kisebb kirakodóvásár is várta az érdeklődőket. Az akció sikeres volt, hiszen 5000 eurót sikerült összegyűjteni a fiatalember műtétjére.

Hulló Zsófiától, a Kerülj Be Ifjúsági Közösségi Tér vezetőjétől megtudtuk, sokan vettek részt az eseményen és annak előkészületeiben. Nemcsak a fiatalok, vagyis Dávid barátai, ismerősei jöttek el, hogy segítsenek, hanem azok is, akik egy kis szórakozásra vágytak.

Rengeteg licittárgy érkezett, és majdnem sikerült eladnunk az összeset. Az eseményen egy kisebb kirakodóvásár is volt. A buli kezdetén Dj Hulló zenélt, és közben a résztvevőkkel elkészítettük azokat a festményeket, amelyeket Dávidnak és szüleinek ajándékoztunk. Vissza is jelzett nekünk, hogy nagyon örül és a családja is hálás volt a sok segítségért. Köszönetet szeretnénk mondani mindenkinek, aki a rendezvényen és más módon adakozott, valamint az önkénteseinknek, akik nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy a születésnapi buli és a licit megvalósuljon. Kosányi Dávidra nemsokára különféle vizsgálatok várnak, és hamarosan sor kerülhet a műtétre – nyilatkozta Hulló Zsófia.

Mint hozzátette, az esemény megszervezésével bebizonyosodott, hogy nagyon sok jó szándékú ember van, illetve az is, hogy a fiatalok nagyon vártak arra, hogy együtt legyenek, jól érezzék magukat.