2024. április 19., péntek

Újításokkal nyit a magyarkanizsai medence

Több alkalommal indul úszóiskola

Nemcsak a labdarúgó-Európa-bajnokság fog megkezdődni június 11-én, a magyarkanizsaiak emellett a strandszezon hivatalos megkezdését is várhatják. Pálfi Ervin, a Komunalac Kommunális Szolgáltató Közvállalat igazgatója beszélt arról, hogy a városi strand medencéje körüli felújításoknak már az utolsó simításai zajlanak, így péntekre minden készen áll majd, hogy fogadja a környék fürdőzni vágyóit.

– Az élményelemekkel ellátott termálvizes medence 11-én nyitja meg kapuit, majd pedig hétfő kivételével mindennap 10 és 19 óra között fog üzemelni. A medencén történtek karbantartási beruházások, valamint annak környékét, így a mellette található közösségi házat is rendbe tettük. Emellett a Shark sportegyesület szervezésében idén is több alkalommal indul úszóiskola húszfős csoportokkal – mondta el az igazgató, hozzátéve, hogy bár a távolabbi utazások nehézsége miatt tavaly is nagy népszerűségnek örvendett a Tisza melletti medence, idén még nagyobb forgalomra számítanak a nagyjából 200 fős kapacitású létesítményben, ahol a fürdőzők biztonságára úszómesterek fognak figyelni.

Fertőtlenítőpontot is kialakítanak a medence területén

Fertőtlenítőpontot is kialakítanak a medence területén

A medence területére 3 éves korig ingyenes a belépés, 3 és 6 éves kor között a napijegy ára 80, efölött pedig 160 dinár. Újdonság idén a szezonális jegy, amely a teljes 2021-es strandidényre belépésre jogosítja tulajdonosát: ennek ára 3 és 6 év között 2500, fölötte 5300 dinár.