2024. március 28., csütörtök
NBA

Aranyat ért az első hazai siker

Drámai körülmények között jutott be az NBA nyugati főcsoportjának elődöntőjébe a Los Angeles Clippers, amely a Dallas elleni széria hetedik meccsén 126:111 arányban bizonyult jobbnak. Kawhi Leonardék történelmi sorozatot húztak be, hiszen az első hat összecsapáson egyaránt a vendéggárda ünnepelt, ilyen korábban még nem fordult elő az elitliga playoffjában. A Clippers a széria első hazai győzelmével kiharcolta a Utah elleni párharc jogát, a nyertes fél legjobbja a védelemben is remeklő Leonard volt 28 ponttal, a túloldalon Luka Dončić heroikus egyéni teljesítménye (46 pont, 14 gólpassz) mellé nem érkezett elég segítség a társak részéről. Boban Marjanović kezdőként 14 pontos és 10 lepattanós dupla duplát jegyzett.

Meglepetéssel nyitotta a Philadelphia elleni főcsoport-elődöntőt keleten az Atlanta, amely a meccs korai szakaszában 26 ponttal is vezetett, végül késhegyre menő hajrában diadalmaskodott (124:128). Bogdan Bogdanović a Hawks második dobójakét öt triplát rámolt be, összesen 21 pontot szórt a 76ers kosarába.

NBA, főcsoport-negyeddöntő, nyugat: LA Clippers–Dallas 126:111 (a sorozatot a Clippers nyerte 4:3-ra). Főcsoport-elődöntő, kelet: Philadelphia–Atlanta 124:128 (a sorozatban 0:1).

Nem lesz örökrangadó-döntő

Csak a sorozatban ötszörös címvédő Crvena zvezda jutott be a nagy fővárosi csapatok közül a Szuperliga fináléjába, miután a piros-fehérek másodszor is simán verték a čačaki Boracot. A Partizan a sorsdöntő harmadik meccsen kikapott a Megától.
Szuperliga, elődöntő: Mega–Partizan 82:68 (a sorozatot a Mega nyerte 2:1-re), Borac–C. zvezda 57:80 (a sorozatot a C. zvezda nyerte 2:0-ra).