2022. május 29., vasárnap

Lámpákat osztogattak a kerékpárosoknak

A biciklisek biztonságára összpontosítanak Szenttamáson is

A község közlekedésbiztonsági tanácsának tagjai a helyi rendőrkapitányság támogatásával a múlt hét végén a turiai és nádaljai helyi közösség irodája előtt, továbbá a szenttamási piacon a bicikliseknek elemes kerékpárlámpákat osztogattak.
− A közlekedésbiztonsági tanács második akciójáról beszélünk. A célunk, hogy fokozzuk a kerékpárosok láthatóságát, biztonságukat az utakon. A statisztika szerint a kerékpárosokat érintő balesetek legnagyobb kockázati tényezője, hogy egyáltalán, vagy rosszul látják őket az autósok. Az önkormányzat támogatásával mintegy 120 lámpát osztottunk szét. Az elmúlt évben a járvány meghiúsította a közlekedésbiztonsági tanács terveit, az idén viszont folytatjuk az előző években sikeres és hagyományos akciókat – nyilatkozta Milica Zarić, Szenttamás község polgármester-helyettese, a helyi közlekedésbiztonsági tanács elnöke. Hozzátette, az elmúlt időszakban a tanács és a Szerbiai Közlekedésbiztonsági Ügynökség közös projektumának keretében Figyeld az utat! (Um na drum!) elnevezéssel közös akció indult Szenttamáson, melynek célja a közlekedésben résztvevők biztonságának javítása és az általános közlekedésbiztonság magasabb szintre emelése volt. A fiatalok számára külön programokat hoztak létre, tájékoztató jellegű előadásokat szerveztek, valamint nyomtatott szórólapok terjesztésével hívták fel figyelmüket a veszélyekre.
Milica Zarić kiemelte, hogy a hónap végéig még egy hasonló akciót terveznek, amely keretében a motorkerékpárral és a traktorral közlekedők számára biztonsági mellényeket osztogatnak.