2024. március 28., csütörtök

Stefanović: Nem történt robbanás, csak a lőpor gyulladt meg

A čačaki Sloboda fegyver- és lőszergyárban ma reggel a lőpor gyulladt meg, de ez nem váltott ki újabb robbanást, vagy tüzet – jelentette ki Zoran Stefanović, a gyár vezérigazgatója, majd hozzátette, hogy a munkások már holnap visszatérhetnek dolgozni – írja a Vajdsági RTV.

– Egy darab száraz lőporról van szó, amely egyik pillanatban meggyulladt, de ez nem okozott robbanást, vagy tüzet. Az ügyeletes szolgálatunk tagjai a helyszínen voltak, így azonnal közbe tudtak avatkozni – mondta Stefanović.

Hozzátette, hogy várhatóan a nap folyamán az illetékes szervek, a gyár vezetőivel egyeztetve megadják majd az engedélyt, hogy a munkások már holnap megkezdhessék a munkát. Kiemelte, hogy a csütörtökről péntekre virradóra kitört tüzet eloltották, a speciális egységeknek pedig még át kell vizsgálniuk a gyár azon részét, ahol a robbanás történt.

– Remélem, hogy holnap már megkezdődhet a munka. A mai nap folyamán kidolgozzuk a stratégiát, ugyanis a gyár környékén van egy nagyobb terület a robbanás közelében, amelyet rendbe kell tennünk – jelentette ki Stefanović.

Azokat a munkásoknak, akiknek szóltak, hogy ma reggel kezdjék meg a munkát, a rendőrök nem engedték be a gyár területére.

– Értesítést kaptunk, hogy menjünk a munkára. Többé már semmit sem tudunk, most arra várunk, hogy megmondják nekünk, hogy mit csináljunk – mondta az egyik munkás.

Az előző napokban a szerb hadsereg helikopterei oltották a tüzet, amelynek során több mint 100 ezer liter vizet használtak fel.

Ahogyan arról mi is beszámoltunk, reggel újabb robbanásról és tűzről számoltak be a gyár közeléből. Ezt a hírt cáfolta meg a fentiekben az igazgató.