2024. április 20., szombat

Holnap fizetik a harmadik fél minimálbért

Holnap kerül kifizetésre a vállalkozók számára a harmadik fél minimálbér, ami egyike volt azon támogatásoknak, amelyet a harmadik állami segélycsomagba foglaltak, tudósít a Vajdasági RTV.

Siniša Mali, Szerbia pénzügyminisztere, korábban kijelentette, hogy az elmúlt hónapban 250.000 vállalat 1,2 millió foglalkoztatottja kapta meg ezt a segélyt.

Emellett ebben a hónapban a 3000 dinár is megérkezik azok számlájára, akik jelentkeztek erre a támogatásra. Emlékeztetőül: ez a pénzösszeg azoknak jár, akik május 31-éig felvették bármelyik oltást, de legalább az első dózist. Akik ezt megtették, azok június 15-éig jelentkezhetnek a Kincstár honlapján (www.trezor.gov.rs) vagy telefonon keresztül.

Júniusban a munkanélküliek is megkapják a 60 eurós nagyságú pénzügyi segélyt.

A pénzügyminiszter korábban azt nyilatkozta, hogy ez az első alkalom, hogy az állam segít azoknak, akik a Covid-19 miatt munka nélkül maradtak. Hozzátette, hogy akik bejelentkeztek a munkaközvetítőbe, azoknak kiutalják a 60 eurós támogatást.

A harmadik segélycsomag keretein belül kétszer már kiutalták a vállalkozóknak a fél minimálbért, emellett a 30 + 30 eurós támogatás első részletét a felnőtt lakosságnak, mindemellett a koszovói felnőtteknek és gyerekeknek a 100-100 eurót, és a 200 eurót az ottani munkanélküliek számára.