2024. április 19., péntek

Őszre megnyílik az új klisai óvoda

Milan Đurić, az újvidéki polgármester helyettese, Dina Vučinić, a városi tanács oktatással megbízott tagja és Adrijana Mesarović, a városi tanács pénzügyi ügyekkel megbízott tagja tegnap Klisán meglátogatta az Orahova és a Rada Smiljanov utcák felújítási munkálatait, valamint megtekintette a Radosno detinjstvo Gyermekintézmény új óvodáján folyó utómunkálatokat.

Az új óvodát őszre befejezik és felszerelik, három szinten összesen 2620 négyzetméter áll majd a gyerkőcök rendelkezésére, az újvidéki önkormányzat 395 millió dinárt irányozott elő a gyermekintézmény megépítésére.
Đurić az építkezés helyszínén hangsúlyozta, az újvidéki önkormányzat számára a gyermekek és a család mindig az első helyen áll, a városi oktatási intézményrendszer fejlesztésére az elmúlt években több mint 6,2 milliárd dinárt irányozott elő az önkormányzat, ami csaknem negyede a városi költségvetésnek.

– Az óvodák építése számunkra prioritás jelent, mert azt szeretnénk elérni, hogy megszűnjenek a várakozási listák az gyermekek számára. Az idén a klisain kívül további három modern objektumot építünk Veterniken, Adicén és Szajlovón. Az országban az újvidéki önkormányzat volt az első, amely a finanszírozta a magánóvodákban a napközi költségeit, kb. 3400 gyermekről van szó. Arról nem is beszélve, hogy a Radosno detinjstvo Gyermekintézménybe tartózó óvodákban a szülőknek semmit sem kell fizetniük a gyermekek után. A klisai óvoda utómunkálatainak befejezése után elkezdődhet az objektum felszerelése, szeptemberben pedig megnyithatja kapuit, összesen 250 gyermek járhat majd az új oviba – magyarázta Đurić.

Marijana Popov, a Radosno detinjstvo igazgatója elmondta, elégedettséggel tölti el az a tény, hogy újabb óvodával gazdagodott a város, immár 73 gyermekintézmény működik Újvidéken. Hozzátette: az új óvoda objektuma megfelel a gyermekintézmény új programjának, modern a kialakítása és ősztől megszűnik Klisán a várólista, hiszen lesz elegendő hely minden környékbeli gyermek számára.