2024. április 18., csütörtök

A Radnički a bajnok

Szerda este Kragujevacon játszották a bajnoki döntő harmadik, mindent eldöntő mérkőzését, s a hazai Radnički szerezte meg a 2021-es bajnoki titulust. A kragujevaciak egy kiélezett első félidő (5:5) után a második játékrészben gyújtották be a rakétákat, s végül meggyőző sikert arattak a már láthatóan elfáradt belgrádiakkal szemben, akik sportszerű módon elismerték, ebben a sorozatban a kragujevaciak jobbak voltak. A Radnički története során először szerzett országos bajnoki titulust.

Bajnoki rájátszásdöntő, 3. mérkőzés: Radnički–Novi Beograd 13:9 (1:0, 3:4, 3:1, 6:4) – a sorozatban 2:1.

BAJNOKOK LIGÁJA – NYOLCAS DÖNTŐ

A Fradi könnyedén nyert

Tegnap a negyeddöntős mérkőzésekkel Belgrádban elkezdődött az idei Bajnokok Ligája nyolcas döntője. Az esélyek kapcsán felesleges találgatni, hiszen legutóbb 2008-ban sikerült egy csapatnak címet védenie, ez pedig a Pro Recco volt, amely tökéletes BL-mérleggel (10/10) érkezett a szerb fővárosba, de nem kell elfeledni, hogy a bajnokságban kikaptak a Bresciától, tehát ők sem „érinthetetlenek”. A Ferencváros esélyei sem voltak teljesen világosak, hiszen a magyar bajnokságban csak a bronzérem jutott neki az idén. Varga Zsolt vezetőedző sopánkodott is az elveszített év miatt, hiszen elmondása szerint nagyszerű csapata volt, de a járvány, annak utóhatásai és a különböző sérülések sok gondot okoztak a Fradinak is.

A szakemberek szerint tehát teljesen nyílt versenynek tűnt az elején a nyolcas döntő, s akár hét csapat is a csúcsra érhetett. Ez már egy kicsit leszűkült, mert tegnap délután a Pro Recco az előzetes várakozásoknak megfelelően könnyen verte a Hannovert, a címvédő FTC pedig az Eurokupa címvédője, a Marseille ellen szállt vízbe, de a délszlávokkal teletűzdelt, ám e kiírásban újonc francia bajnok enyhén szólva sem jelentett nagy falatot, így a Fradi a Jug–Brescia találkozó győztesével találkozik az elődöntőben.

Megemlítendő még, hogy a torna szervezője a Novi Beograd, amely hároméves szerződést írt alá a LEN-nel, ami garantálja majd a helyét a 2022-es és a 2023-as nyolcas döntőben.

A tegnapi első mérkőzések: Pro Recco–Hannover 16:9, FTC–Marseille 14:6. A Jug–Brescia és a Barceloneta–Olympiakosz találkozó lapzárta után értek véget. Az elődöntőket ma rendezik meg, szombaton pedig a helyosztók lesznek műsoron. A bronzmérkőzés időpontja 18 óra, a döntőt 20.30-kor játsszák. @sz = (li)