2024. április 23., kedd
SPORTHÍREK

Halasztás, törlés kizárva

A tavalyról idénre áttett tokiói olimpia szervezőbizottságának elnöke, Hasimoto Szeiko kizárta a játékok újabb halasztásának, illetve törlésének a lehetőségét. Az ismételt határozott állásfoglalásra azért volt szükség, mert már a városvezetőségben, valamint orvosi szakértői körökben is kétségek merültek fel azzal kapcsolatban, hogy az olimpia és a paralimpia lebonyolítható-e biztonságosan a jelenlegi pandémiás helyzetben, miközben felmérések egymás után azt mutatják, hogy a lakosság többsége ellenzi az idei rendezést. A japán szervezők márciusban jelentették be, hogy a világjárvány miatt külföldről nem érkezhetnek szurkolók és önkéntesek az olimpiára, valamint a paralimpiára, arról viszont még nem született döntés, hogy a hazai nézőket beengedik-e a versenyekre. Nisimura Jaszutosi gazdasági miniszter arra hívta fel a figyelmet a minap, hogy a felhevült, kiabáló, ölelkező szurkolók fertőzésveszélyt jelenthetnek. Olimpiai edzőtáborozásoknak, egyéb eseményeknek otthont adó városok közül már több jelezte aggodalmát azzal kapcsolatban, hogy az érkező vendégek különböző vírusvariánsokat terjeszthetnek majd el és egészségügyi kapacitásokat foglalhatnak le.

A tokiói szervezőbizottság, valamint a NOB az elmúlt hetekben többször is hangsúlyozta, hogy az olimpia mindenki számára biztonságos lesz… (MTI/Reuters)

RÖPLABDA

Szerbia a középmezőnyben

Szerbia női válogatottja Hollandia ellen veszített a Nemzetek Ligája röplabdabajnokság 6. fordulójában, és 3:3-as mutatóval a középmezőnyben foglal helyet. Három szabadnap után vasárnap Brazília a következő ellenfél.

Nemzetek Ligája, nők, 6. forduló: Hollandia–Szerbia 3:1, Törökország–Kína 3:0, Kanada–Németország 3:0, Brazília–Olaszország 3:1, Japán–Oroszország 3:0, USA–Thaiföld 3:0, Belgium–Dél-Korea 3:2, Dominikai K.–Lengyelország 3:1.

SPORTLÖVÉSZET

Magyar éremmel zárult

Magyarország 12 éremmel (3, 3, 6) zárta az eszéki sportlövő-Eb-t, ami az éremlistán az oroszok és az olaszok mögötti harmadik helyre volt jó, míg Szerbia öt éremmel a kilencedik helyet osztja. A 12. bronz volt, amit a női kisöbű pisztoly csapatversenyében Sike Renáta, Major Veronika és Csonka Zsófia nyertek.

KÉZILABDA

Előnyben a Szeged

A MOL-Pick Szeged házigazdaként 31:28-ra legyőzte a Veszprém csapatát az NB I. döntőjének első, szerdai mérkőzésén. A visszavágót szombaton 18.30-tól rendezik Veszprémben. A Szeged sorozatban hat nyeretlen tétmérkőzés után tudta ismét legyőzni legnagyobb hazai riválisát. A bajnoki címet a két mérkőzésen összesítésben több gólt szerző csapat hódítja el. Amennyiben összesítésben azonos számú gólt érnek el, az idegenben szerzett több találat dönt. Ha az idegenben dobott gólok száma is megegyezik, a visszavágó végén hétméterespárbaj dönt a bajnoki címről.

LABDARÚGÁS – FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK

Benzema büntetőt hibázott

Alighogy visszatért a válogatottba, máris büntetőt rontott Karim Benzema. A franciák ennek ellenére is könnyedén nyertek a walesiek ellen. A felkészülési meccseken minden szövetségi kapitány kísérletezik, hogy megtalálja a legjobb felállást a hamarosan kezdődő Eb-re.

Felkészülés mérkőzések: Horvátország–Örményország 1:1, Koszovó–San Marino 4:1, Észak-Macedónia–Szlovénia 1:1, Szlovákia–Bulgária 1:1, Lengyelország–Oroszország 1:1, Fehéroroszország–Azerbajdzsán 1:2, Bosznia-Hercegovina–Montenegró 0:0, Norvégia–Luxemburg 1:0, Hollandia–Skócia 2:2, Románia–Grúzia 1:2, Anglia–Ausztria 1:0, Németország–Dánia 1:1, Franciaország–Wales 3:0.