2024. március 29., péntek

Brnabić: A járvány erősítette a regionális együttműködést

Ana Brnabić kormányfő kijelentette, hogy a Regionális Együttműködési Tanáccsal (RCC) való közös munka nagy jelentőségű Szerbia számára és hozzájárul a kapcsolatok fejlődéséhez a régióban, ez pedig kulcsfontosságú az európai úton való gyorsabb előrehaladás érdekében – derül ki a kormányfő kabinetjének közleményéből, írja az N1 hírportál.

A kormányfő és Majlinda Bregu, az RCC főtitkára közötti tárgyalás során leszögezték, hogy a járvány okozta körülmények csak tovább erősítették a regionális kapcsolatok szorosabbra fűzését az elkövetkező időszakban.

Példaként a zöld átjárók kiépítését említették meg, a gyorsabb és könnyebb áruforgalom lebonyolításáért a régióban, különösen az élelmiszerek, gyógyszerek és egészségügyi felszerelések szállítása terén. Mindez a járvány alatt lezárások alatt valósult meg.

Bregu üdvözölte azt a kezdeményezést, melynek során a régió polgárait is beoltják Szerbiában és kihangsúlyozta, hogy sikerült előrelépést tenni a telefonos hálózatok roaming díjainak megszüntetése terén a Nyugat-Balkánon, amely a következő hónapban lép majd életbe.