2024. március 28., csütörtök

A családtámogatásról szóló törvény módosítása győzelem

Az Anyák a törvény egyesület (Mame su zakon) illetékesei a kormánynak a gyermekes családok anyagi támogatásáról szóló törvény módosításával győzelmet értek el – írja a 021.rs hírportál.

A módosítások közül jelen pillanatban a legjelentősebb azoknak a rendeleteknek a megszüntetése, amelyek a rokkant gyermekek szülei számára olyan feltételeket szabtak, miszerint választaniuk kellett a bevételükkel kapcsolatos juttatás, vagy pedig a gyermeküknek járó segély között.

Biztosítva lesz számukra szülési szabadságra járó minimális pótlék, egészen a gyermek három hónapos koráig, emellett megemelték a maximális juttatást háromról öt átlagfizetésre. Az egyesület közleményében kihangsúlyozza, hogy a földművelési biztosítással rendelkezők is ugyan olyan jogokat élvezhetnek majd, mint más kismamák az országban.

Mivel a törvénymódosítás elfogadásra a képviselők elé kerül, ezért az Anyák a törvény egyesület (Mame su zakon) illetékesei a kormánynak a gyermekes családok anyagi támogatásáról szóló törvény módosításával győzelmet értek el – írja a 021.rs hírportál. módosítási javaslatokat fog beterjeszteni, hogy ezáltal is biztosítva legyen a minimális segély mindazok számára, akik a gyermek ápolása során kevesebb juttatást kapnak ettől az összegtől.

Kérni fogják a hónapok csökkentését is tizennyolcról tizenkettőre, valamint a vállalkozók kiegyenlítését is más kismamákkal. Hangsúlyozták, hogy a törvénynek fel kell ismernie a négy gyermeknél többel rendelkező családokat is.