2024. március 29., péntek

Mali: Három nap alatt közel egymillió polgár igényelte a segélyt

A beoltott polgárok a pénzbeli segélyt immár a 0800/100-302-es telefonszámon is igényelhetik

Siniša Mali pénzügyminiszter kijelentette, hogy a háromezer dináros segélyt az első három nap során több mint egymillió polgár igényelte, akik legalább a védőoltás első dózisát felvették – írja a Vajdasági RTV.

Úgy gondolom, hogy eltaláltuk a megfelelő intézkedést, a célunk, hogy minél több polgár beoltsa magát – mondta Mali.

Hozzátette, hogy a segélyre mintegy 2,5 millió polgár jogosult, akik idáig felvették az oltást, ez pedig azt mutatja, hogy Szerbia közel jár a nyájimmunitás eléréséhez. Bejelentette, hogy június 8-ig a pénzügyminisztérium, az idén harmadik alkalommal is, kifizeti a minimálbér 50 százalékát az összes cég alkalmazottjának, amelyek jelentkeztek erre a segélyre.

Szavai szerint májusban az adókból és a járulékokból származó bevétel sokkal nagyobb, mint amit elvártak volna, mivel a gazdaság gyorsabban újjul meg, mint ahogy azt gondolták volna.

Az országban idáig a háromezer dináros segélyre elektronikus úton 980 ezer polgár jelentkezett, éjféltől pedig a hívóközpont is megkezdte működését. A beoltott polgárok a pénzbeli segélyre a 0800/100-302-es telefonszámon is jelentkezhetnek vagy a pmi.trezor.gov.rs oldalon.