2024. április 24., szerda

Kerékpárvásárlási segélyre és kerékpárutak javítására várva

A kerékpározás világnapját minden évben június 3-án ünneplik. Az újvidékiek pedig türelmetlenül várják azt a napot, hogy a városvezetés megkezdje a kerékpárvásárlásra adott támogatások kiutalását – írja a 021.rs hírportál.

A városban több mint 40 ezer kerékpáros van és sokan első kerékpárjukat vásárolnák meg, míg mások lecserélnék régi járgányukat egy újra. A 10 ezer dináros segély pedig nagy segítséget jelentene a számukra. A városi önkormányzat környezetvédelmi hivatala azonban még mindig keresi a megfelelő egyesületet, amely majd kiosztja a pénzbeli segélyeket a bejelentkezett polgárok számára, de már tudva levő, hogy erre csupán hétszáz személynek lesz lehetősége.

A városi önkormányzat már elkülönített további tízmillió dinárt a segély második körére, ugyanis a kezdeményezés a polgárok óriási érdeklődését váltotta ki. Jelenleg még mindig tart a Futaki utca és út felújítási munkálatai, ahol a kerékpárutak rendkívül rossz állapotban vannak.

A kerékpárok iránti kereslet Szerbiában és az egész világon is növekvő tendenciát mutat, amióta elkezdődött a koronavírus-járvány. Sokan fordultak a kerékpárok felé, mint alap közlekedési jármű.