2024. április 20., szombat

Ne csak a rendőr miatt

Gyermekülésre pályázhatnak Magyarkanizsán

A magyarkanizsai önkormányzat harmadszor írta ki a korábbi években nagy sikerrel futó gyermekülés-pályázatát, amelynek keretében idén 110 ilyen biztonsági kelléket osztanak ki térítésmentesen azon szülők között, akik megfelelnek a feltételeknek. A felhívásra olyan családok jelentkezhetnek, amelyeknek 2019. október 1. és 2020. december 31. között született gyerekük, legalább egyik szülő lakhelye Magyarkanizsa község területén található, és legalább egyikük rendelkezik személyautóval. Az eredményes pályázat feltétele továbbá, hogy a szülő részt vegyen a közlekedésbiztonsági ügynökség szakemberei által tartott előadáson, amelyen bemutatják az ülés szakszerű használatát. Ha több lesz a jelentkező, mint a rendelkezésre álló ülések száma, akkor elsőbbséget élveznek majd, akiknek ikergyerekei vannak, esetleg egyedül nevelik gyereküket, vagy munkanélküliek.

Tavalyelőtt a rendelkezésre álló 70 ülésre 64 szülő jelentkezett, míg a pályázható időszakban 110 gyerek született. Idén már 110 elérhető ülés van, amire 190 megszületett gyerek családja nyújthatja be igényét – adott számvetést a sajtótájékoztatón Bajtai Balázs közlekedési mérnök, miközben hangsúlyozta, a hatpontos biztonsági övvel rendelkező gyerekülések sérülésektől menthetik meg a kicsiket.

Újabb kanizsai kezdeményezés a gyerekek védelme érdekében

Újabb kanizsai kezdeményezés a gyerekek védelme érdekében


– Európai szabvány szerint készültek, közlekedésbiztonsági szempontból pedig azért fontosak, hogy minél jobban megóvjuk a gyerekeinket a balesetek során. A használatát törvény is előírja, és a statisztikák szerint a szülők 90 százaléka használ ilyen üléseket, de persze nem azért fontos őket beszerelni, hogy ne büntessen meg a rendőr – hangsúlyozta.

Marko Ždero, a magyarkanizsai községi tanács kommunális ügyekkel megbízott tagja arra mutatott rá, hogy a pályázat részleteiről és benyújtási módjáról Magyarkanizsa község honlapján tájékozódhatnak az érdeklődők. A jelentkezés határideje június 17.