2024. március 29., péntek
UTÁNPÓTLÁS-KÉZILABDA

Bronzot nyertek az adai lányok és fiúk

Az adai Halász József és a Potisje-Pletex U12-es csapatai dobogóra állhattak az országos bajnokság döntőjében

A hétvégén a Halász József Női Kézilabdaklub U12-es utánpótláscsapata Adán harcolta ki a bronzot, a Potisje-Pletex Férfi Kézilabdaklub U12-es csapata pedig Aranđelovacon végzett a harmadik helyen az országos döntőben. A Szerbiai Kézilabda-szövetség május 28. és 30. között Adán tartotta meg 12 vajdasági, belgrádi és szerbiai egyesület részvételével az U12-es korosztályos lánycsapatok országos bajnoki döntőjét, amelynek a Halász József volt a házigazdája. A tornán a csoportküzdelmek négy háromcsapatos csoportban zajlottak pénteken és szombaton, amit vasárnap a helyosztó mérkőzések követtek. A döntőben a belgrádi Junior és a kraljevói Metalac csapott össze. A mérkőzést hosszabbítás után végül 22:19-re a Metalac nyerte meg, és megszerezte az országos bajnoki címet. Az adai Halász József csapata végzett a harmadik helyen, miután a bronzmérkőzésen fölényesen, 15:7-re nyert a šabaci Medicionar ellen. A torna legjobb játékosa Dunja Valdevit (Junior) lett. A végső sorrend: 1. Metalac (Kraljevo), 2. Junior (Belgrád), 3. Halász József (Ada), 4. Medicinar (Šabac), 5. Sloven (Ruma), 6. Jagodina, 7. Umčari, 8. Vojvodina (Újvidék), 9. Beograd, 10. Arena (Belgrád), 11. Mladi Radnik (Radinac), 12. Laki (Crvenka).

A Halász csapata – Király Ágnes és Božić Bоglárka edző vezetésével – kiválóan szerepelt az országos döntőben, ahol az elődöntőt leszámítva minden mérkőzését fölényesen megnyerte. A csoportban a belgrádi Arena ellen 16:6-ra, a Jagodina ellen pedig 17:8-ra nyertek. Az elődöntőben a belgrádi Juniorral 8:8-at játszottak a rendes játékidőben, majd a büntetőpárbajt elveszítették, így lemaradtak a döntőről. Király Ágnes vezetőedző a bronzmeccs után elmondta, hogy nagyon elégedett a csapata teljesítményével.

– A szerencsén múlott, hogy nem játszottunk döntőt. A tornán a Junior elleni elődöntős meccs volt a legnehezebb, lett volna mit keresnünk a döntőben is. Nagyon elégedett vagyok a harmadik helyezéssel, valamint a lányok küzdésével, hozzáállásával és viselkedésével, mindazzal, amit felmutattak ezen a tornán. Különösen, hogy a csapatban nemcsak 2008-as születésű játékosok szerepelnek, hanem fiatalabbak is. A védekezésben és a támadásban, amit tudtunk fejlődni az elmúlt egy év alatt, azt mind megmutatták, főleg a harmadik helyért játszott meccsen, amelyen a legjobban játszottak a lányok egy nagyon jó šabaci csapat ellen.

A Szerbiai Kézilabda-szövetség az U12-es fiúcsapatoknak ugyancsak az elmúlt hétvégén szervezte meg az országos bajnokság döntőjét, mégpedig Aranđelovacon, ahol kiválóan szerepelt Rákos Zsuzsa edző vezetésével az adai Potisje-Pletex utánpótláscsapata. A csoportkörben ugyan az első mérkőzésüket 14:12-re elveszítettek a Smederevo ellen, de utána fölényesen, 20:12 arányban legyőzték a belgrádi Voždovacot. Az adai gárda a jobb gólkülönbségnek és körbeverésnek köszönhetően a csoport élén végzett, majd bejutott az elődöntőbe, ahol 18:12-re kikapott a šabaci Metaloplastikától. A bronzmeccsen viszont a Potisje-Pletexnek sikerült 21:18-ra legyőznie a Prigrevicát, és ezzel megszereznie a harmadik helyet. A torna végső sorrendje: 1. Metaoplastika (Šabac), 2. Hajduk (Beška), 3. Potisje-Pletex (Ada), 4. Prigrevica, 5. Beograd, 6. Rakovica, 7. Sinđelić (Belgrád), 8. Voždovac, 9. Smederevo, 10. Šamot 65 (Aranđelovac), 11. Dinamo (Pancsova), 12. Mokra Gora (Zubin Potok). A torna legjobbja a Metaloplastika játékosa, Vukašin Milovanović lett.