2024. április 24., szerda

Kvótás a Pergel/Szudi páros

A Szudi Ádám, Pergel Szandra vegyes páros indulhat a tokiói olimpián. A nemzetközi szövetség kedden értesítette magyar tagszervezetét a duó kvótaszerzéséről, amelyet már korábban is tudni lehetett, de a júniusi olimpiai ranglista nyilvánosságra kerülésével vált hivatalossá. A vegyes páros szám új az ötkarikás programban, a tokiói küzdelmekben összesen 16 kettős vehet részt. A magyar sportági küldöttséget így egy három + egy fő tartalékból álló női csapat, a férfi egyesben induló Majoros Bence és a Szudi, Pergel vegyes páros alkotja majd a japán fővárosban. A szabályok szerint Pergel már biztosan tagja a csapatversenyben asztalhoz álló női triónak, a válogatott további összeállítását várhatóan június végén hirdeti ki Bátorfi Zoltán szövetségi kapitány. A 25 esztendős, magyar bajnok Szudi és a többszörös Európa-bajnoki bronzérmes, 32 éves Pergel egyformán először indulhat majd olimpián. A ranglista alapján az is kiderült, hogy a szerbiai Karakašević/Lupulescu vegyes duó nem szerzett indulási jogot.

Juniorcsapat-ob Belgrádban

A hétvégén a fővárosban rendezték meg a fiú- és leánycsapatok országos bajnokságát. A fiúk mezőnyében hét, a lányokéban mindössze négy klub versengett a bajnoki címért.

Eredmények, fiúk: 1. STAK, 2. Temerin, 3. Crvena zvezda, 4. Novi Sad. Lányok: 1. Crvena zvezda, 2. Pannónia, 3. Novi Sad, 4. Čelarevo.

Inter Pingpong Topolyán

A hétvégén Topolyán tartották meg az Asztalitenisz Sport Klub Szeged és a Zenta Asztaliteniszklub partnerségében megvalósuló Határon átnyúló integrált program folytatását a diák, amatőr és fogyatékkal élő sportolók részvételével. Az Inter Pingpong 3 című projekt keretében a fiatal sportolók nagy örömmel fogadták az év egyik első megmérettetését. A tornán 34 játékos vett részt, 15 fiú és 19 lány, s összesen négy asztaliteniszklubból érkeztek: Szegedről, Horgosról, Zentáról és Topolyáról.

Az Inter Pingpong 3 az Interreg-IPA CBC Magyarország–Szerbia hátáron átívelő program társtámogatását élvezi. A projekt összértéke 99 845 euró, ebből 84 689 eurót az Európai Unió biztosít.

A program 2020. október 1-én kezdődött, és 2022. január 31-én ér véget.

Eredmények, lányok, ifjúsági kategória: 1. Gombos Alíz (Zenta), 2. Verner Eleonóra (Zenta), 3. Kisimre Zoja (Topolya), 4. Tari Tiana (Topolya). Serdülők: 1. Adjanski Karina (Topolya), 2. File Lara (Horgos), 3. Vass Petra (Zenta), 4. Laczkó Zsófi (Szeged). Fiúk, ifjúsági kategória: 1. Kelemen Dávid (Szeged), 2. Balog Mirko (Szeged), 3. Szögi Kristóf (Szeged), 4. Stojković Dimitrije (Horgos). Serdülők: 1. Panker Máté (Szeged), 2. Nikolov Noel (Topolya), 3. Egri Dominik (Topolya), 4. Komáromi Bálint (Szeged).