2024. március 29., péntek

Egy elefántcsorda elért egy hétmilliós várost Kínában – VIDEÓ

A Laosszal és Mianmarral határos kínai területen található rezervátumból egy elefántcsorda az éjszaka folyamán elérte a hétmillió lakosú Kunming városának környékét – írja a 021.rs hírportál.

A tizenöt elefántból álló csorda, amelyek közül három borjú, még április közepén elhagyta a xishuangbanna-i rezervátumot és észak felé indult. Az elefántok azóta mintegy ötszáz kilométert tettek meg. A televíziós felvételek tanúsága alapján az éjszaka leple alatt még a városokon is keresztül haladtak és megálltak a kukoricaföldeken, hogy élelemhez jussanak.

Az elefántok az elmúlt héten egy víztartályt teljesen kiürítettek és az utazásuk kezdete óta mintegy 56 hektárnyi termőföldet pusztítottak el, melynek értéke eléri a 6,8 millió jent (nagyjából 870 ezer euró). A hatóságok igyekeznek ellátni az elefántokat elcsalogatni élelemmel és az autópályákat is lezárják.

A zoológusok nem értik, hogy mi vette rá az elefántokat, hogy elhagyják a rezervátumot. Az elefántok Kínában védett állatoknak számítanak, amelyek kizárólag Xishuangbanna idegenforgalmi és trópusi részén élnek.