2024. április 20., szombat

FRISSÍTETT – Kirakatot tört Čedomir Jovanović Újbelgrádban

– A Hiénák (Hijene) nevű szurkolócsoport tagjai támadtak rám, nem is először, erre reagáltam – nyilatkozta Čedomir Jovanović a Liberális Demokrata Párt vezetője a Prva Televíziónak, miután szerda este székkel betörte az újbelgrádi Pončo gyorsétterem kirakatát. Az incidens körülményeiről elmondta:

– Rendszeresen bevárnak, mint az este is. Én pedig a széket valóban a kirakatüvegbe dobtam. Mert ők csak ezt a nyelvet ismerik. Ez a gond... Nem én mentem hozzájuk, ők jöttek hozzám. Ha nem támadnak rám, semmi sem történt volna – hangsúlyozta Jovanović, miközben részrehajló tájékoztatással vádolta meg a Kurirt, a Novát.

A fővárosi sajtó szerint ugyanakkor a szemtanúk azt állítják, hogy Jovanović ittas állapotban érkezett a helyszínre, és egy gépkocsit is rugdosott, sőt a helyszínre érkező rendőrségi járőrkocsit is rugdosta. Mint mondták, a politikust gyakran látják, és sokszor kerül összetűzésbe az emberekkel.

Jovanović felesége és védőügyvédje ezzel szemben úgy nyilatkozott, hogy Jovanović hazafelé tartott, amikor a Crvena zvezda szurkolói belekötöttek és provokálták. 

Egyébként a politikus nem először kerül fizikai leszámolás miatt kellemetlen helyzetbe, tavaly egy magánklinika igazgatóját bántalmazta, majd annak jogi képviselőjére is rátámadt.

FRISSÍTÉS

Sajtóértesülések szerint az incidens alatt a vérében több mint két ezrelékes alkoholszintje volt. A Kurir hírlap nem hivatalos értesülései szerint a Jovanovićtól vett mintában több mint 1,5 ezrelék véralkohol szintet mértek.

A feltételezések szerint az incidens pillanatában több mint két ezrelékes volt a véralkohol szintje. Ennek ellenére majd csak a vizsgálatot követően derül majd ki, hogy pontosan mennyi alkohol volt a szervezetében.

Az ügyészség elrendelte a gyorsétterem megrongálásának ügyének kivizsgálását – írja a B92 hírportál.

A közlemény szerint a Harmadik Alapfokú Ügyészség elrendelte, hogy gyűjtsék össze a részvevők, a létesítmény tulajdonosának és a szemtanú polgárok vallomásait, valamint elemezzék ki az épületben és a környéken lévő biztonsági videofelvételeket.