2024. április 20., szombat

Felújított parkolók Újvidéken

A Felszabadulás sugárút mellett tegnap befejeződtek a munkálatok

A Felszabadulás sugárút mellett, a tartományi rendőrség épülete és az I. Péter király sugárút közötti szakaszon tegnap véget értek a bő egy hónapja tartó, esetenként komoly közlekedési dugókat előidéző parkolófelújítási munkálatok. A rekonstrukció során 130 parkolóhely újult meg, a régi aszfaltréteget feltörték és eltávolították, újraaszfaltozták, új útszegélyeket is leraktak. Az úttest melletti fák gyökérzete most nagyobb zöld területről táplálkozhat, mint korábban.

A felújítás most véget ért szakasza tehát az I. Péter király sugárút és a Papp Pál utca kereszteződései közötti szakaszt érintette, korábban, tavalyelőtt az I. Péter király sugárút és a vasútállomás közötti szakaszt már rekonstruálták.


Stevan Lugonja, az újvidéki parkolási díjak megfizettetésével megbízott Parking Servis Közvállalat igazgatója a helyszínen hangsúlyozta, hogy a munkálatokat a bejelentett határidő előtt befejezték, vagyis negyven nap alatt, a szerződésben foglalt hetvenöt nap helyett.

– A felújítást a rendkívüli mértékű megrongálódás tette indokolttá, ez leginkább a fák gyökerei terebélyesedésének, a légköri körülményeknek és az idő vasfogának a következménye. Be kell ismernem, hogy ezen az útszakaszon éveken keresztül semmit sem ruháztunk be, sőt évtizedeken keresztül nem tettünk semmit jobbá, használhatóbbá tételének érdekében – mondta Lugonja.

Elmondása szerint az itt lévő fákat nem bántották, a zöld felületek pedig most sokkal nagyobbak, mint korábban, a felújítás előtt voltak. Hozzátette, hogy a Parking Servis Közvállalat jelenleg jogi és műszaki dokumentációt készít új parkolóhelyek kialakítására, mégpedig a Branislav Perić utcában és az I. Péter király sugárúton.