2024. március 28., csütörtök

Jól halad a mišeluki Covid-kórház építése – VIDEÓ

Nebojša Stefanović védelmi miniszter megtekintette az építkezést
Jól halad az új Covid-kórház építése Újvidék szerémségi részén, a Mišelukon – jelentette ki Nebojša Stefanović védelmi miniszter miután tegnap este megtekintette az építkezés helyszínét. A 021.rs tudósítása szerint kijelentette, hogy a munkálatok megfelelő ütemben haladnak, így bizakodva várhatjuk, hogy szeptember 1-jéig átadják rendeltetésének a csaknem 20.000 négyzetméteres kórházat.
– Az utóbbi napok koronavírus-adatai reménytkeltőek, de fel kell készülnünk az esetleges új hullámra is, vagy új vírusvariánsokra. Ez az újvidéki kórház, ha egyszer végérvényesen legyőzzük a koronavírust, városi kórházzá fog alakulni – jelentette ki a miniszter.
Emlékeztetőül mondjuk el, hogy a terepelőkészítési munkálatok nagyjából egy hónapja megkezdődtek, a háromemeletes épület közelében egy parkot is kialakítanak. Az új Covid-kórház 620 férőhelyes lesz, hasonló méretű, mint a kruševaci vagy a batajnicai Covid-létesítmény. A munkálatok 4 hónapot vesznek igénybe, a munkálatok költségéhez a köztársaság 4,15 milliárd dinárral járul hozzá, Újvidék városa pedig 250 millió dinárt fordít a létesítmény közműhálózatra való csatlakoztatására.