2024. április 19., péntek

Tartományi támogatás a médiumoknak

Dragana Milošević tartományi művelődési, tömegtájékoztatási és vallási közösségi titkár a Vajdasági Levéltárban tegnap 140 szerződést nyújtott át a tömegtájékoztatási eszközök képviselőinek, ezzel is támogatva tevékenységüket. A támogatás összértéke 49,2 millió dinár.

– Rendkívül nagy megtiszteltetés, és büszkék vagyunk arra, hogy ma 140 szerződést írhattunk alá. Nagyon örülök annak, hogy az idén rendkívül tartalmas, magas színvonalú, professzionális és kreatív médiatartalommal jelentkeztek a pályázatra, legyen szó a televízió, a rádió, a nyomtatott sajtó újságíróiról vagy portálok munkatársairól – mondta Milošević. Hozzátette, hogy a tartományi kormány és a titkárság igyekszik minden évben növelni  mind a szerb nyelvű, mind a nemzeti kisebbségi nyelveken tájékoztató médiáknak szánt költségvetési forrást. Mindezt a jó együttműködés, valamint tevékenységük folyamatos és szakszerű figyelemmel kísérése érdekében teszik.

A szerződések aláírásakor Mirko Bajić, a Bunjevac Médiaközpont képviselője köszönetet mondott a támogatásért, megjegyezve, hogy a kisebbségi médiák aligha maradhatnának fenn a tartományi kormány segítsége nélkül.