2024. március 29., péntek

A sport ünnepe Zentán

A Sportok kisvására rendezvényen bemutatkoztak a zentai klubok

Szerbiában összesen tíz városban tartják meg idén a Sportok kisvásárát, és kedden Zenta volt a házigazdája e rendezvénysorozatnak. A sportcsarnokban szinte mind a 31 helyi klub bemutatót tartott, a gyerekek kipróbálhatták a birkózást, az asztaliteniszt, kosárra dobhattak, húzhatták a kajakos ergométert, és még sok más sportágba is belekóstolhattak, így nagy valószínűséggel a sportnap eléri majd a célját, a gyerekek választanak maguknak egy sportágat.

Zenta idén három olimpikont ad Szerbiának, Nemes Máté birkózó, Szabó Szebasztián úszó és Györe László teniszező indulhat Tokióban, így nem véletlenül nevezte Davor Štefanek olimpiai és világbajnok birkózó, a Szerbiai Sportszövetség elnöke Zentát a sportok városának: – Rengeteg szép emlék, jó barátok kötnek ide, s tudom, a zentaiak mennyire szeretik a sportot, a sportolóikat. Büszkék is lehetnek rájuk, és remélem, Nemes Máté éremmel tér vissza az ötkarikásról.

Az eseményt megtisztelte Darko Udovičić szerbiai sportminiszter-helyettes is, aki néhány évvel ezelőtt még vízilabdázóként, majd edzőként járt a népkerti uszodába, s természetesen a sportcsarnokba érkeztek a helyi elöljárók is.
Az esemény fénypontja az volt, amikor Štefanek és 9 évig szobatársa, Nemes Viktor világbajnok válaszolt a lurkók kérdésére, aminek során azt is megtudhattuk, ha nem lenne birkózás, Viktor a cselgáncsot vagy a vízilabdát választotta volna.

Sportolók és leendő sportolók a vendégekkel a zentai sportnapon

Sportolók és leendő sportolók a vendégekkel a zentai sportnapon

Összegzésként, kiváló ötlet az ilyen sportnap, mert rohanó és számítógépes világunkban a fő feladat az, hogy a gyerekek minél közelebb kerüljenek a sporthoz, az egészséges életmódhoz. Reméljük, hogy többször is lesz ilyen, és nem szakad meg az a tradíció, ami a zentai sportot is ékesíti.