2024. március 28., csütörtök
EGY EZOTÉRIAI TANÁCSADÓ NAPLÓJÁBÓL

Mágia és vonzás törvénye

A rovatban részleteket találhatnak azokból a beszélgetésekből, amelyeket az eltelt 20 év folyamán jegyeztem fel. Minden történet valódi, csak a neveket változtattam meg, a klienseim iránti diszkréció miatt. Bizonyára mindenki talál majd valami hasznosat a maga számára.
– Szeretnék egy szerencsebevonzó talizmánt, ha az segítene, mert nincs szerencsém. Vágyaim azonban vannak, vagyis, tudom, hogy mit nem akarok. Miért nem sikerül, amire vágyom?
– Figyeljen rám...
– Inkább tegezzen, igen fiatal vagyok, s ezt jobban szeretem.
– Rendben. Semmiképpen nem azért nem sikerülnek a dolgok, mert tehetségtelen lennél, csak a technikádban van valami hiba. Lássuk, melyek a leggyakoribb okok! A tudatosság hiánya miatt elpusztítod, amit meg akarsz teremteni, mert nem megfelelő szavakat használsz. Például, ha túl sokat használod a „nem", „nem akarom" szavakat, az rossz. A vonzás törvénye és a tudatalatti nem tesz különbséget az igen és a nem szavak között! Amire gondolsz, arra megy az energia, azt növeled. Ha azt mondod, nem akarsz egyedül lenni, s közben részben át is érzed a magányt, az egyedüllétet, akkor ezt ugyanúgy erősíted, mintha azt mondtad volna, hogy egyedül akarsz lenni.
– Ezt nem értem. Ha azt mondom, hogy nem, akkor az nem.
– Na, nézzük csak! Ne gondolj a citromra. Ne gondolj arra, hogy egy kettévágott citromba beleharapsz. Ne érezd a savanyúságát, ne gyűljön össze a szájadba a nyál már most, ahogy ezt mondom, mert neked, ugye, nem szabad most erre gondolnod!
– De ha emlegeti, akkor nem tudok nem erre gondolni, s akaratomon kívül is...
– Na látod, pont ez az, amit emlegetek.
– Értem. Ezt megjegyzem. Lapozzunk. Van még valami?
– Ha szavaidban birtokragosítasz olyan dolgokat, amelyeket nem kellene, az növeli a rosszat, tehát ha magadévá mondod például betegségek esetén: „a torokgyulladásom", „a fekélyem", „a térdkopásom", „a félelmem", – ezennel felnöveled a jelentőségét, megnöveled a problémát, a betegséget! Felejtsd el a birtokragot hiányállapotok vagy betegségek esetén! Tehát van torokgyulladás, mely most kínoz, de hamarosan jól érzem magam. A térdkopás most éppen jelen van életemben, de megtalálom rá a gyógyírt, s napról napra jobban érzem magam.
– Igen ám, de hogyan? Se egészség, se pénz, se partner, se rendes munka... kérdezem, hogy hogyan, hogyan jön rendbe? Ezen töprengek, hogy hogyan?
– Túl sokat agyalsz a „hogyan" kérdésén. Hogyan jön majd a pénz, hogyan gyógyulok meg stb. Ezek rengeteg pszichikai erődet elvehetik, ne gondolj a hogyan kérdésére! Csak a végeredményt lásd. Azt, hogy hogyan, bízd az Univerzumra vagy a Jóistenre, már amiben hiszel. Azt vonzod, amire gondolsz. Amilyen rezgésen vagy, olyan embereket, olyan eseményeket és olyan információkat vonzasz magadhoz. Ha egyforma a rezgésetek, akkor együtt rezonáltok, s bejön az életedbe az, amivel egy a rezgésed. Ha a rosszra gondolsz, ha a jelenben vagy múltban megtörtént rosszra összpontosítasz, ezzel a jövődbe is ezt vonzod be. Ha elképzeled azt, amit szeretnél, annak adod az energiát, akkor azt teremted meg. Természetesen nem elég egyszer elgondolni, kell neki bizonyos idő, mert a rosszat se egy pillanat alatt teremtetted. A talizmánok igen jó eszközök, sűrűsítve van bennük az energia a kívánságodra. Emellett azonban te is légy pozitív, hogy ne rombold le azokat az energiákat, amelyeket a talizmán beindít. Képzeld el a jót, a konkrét célt, s éld bele magad. Tettesd magad, mintha ebben a pillanatban történne, érezd át az örömöt. Ezzel máris a kellő frekvencián vagy, együtt rezonálsz a kívánsággal, s máris beindítottad.
– Van egy barátnőm, akivel sokat panaszkodunk egymásnak...
– Na, ez a legkárosabb, a panaszkodás. Vagy változtasd meg barátnőd szokását, vagy változtass barátnőt! Legyél rákészülve, hogy nem mindenki akar változni, s néhány ember el fog tűnni az életedből, helyettük azonban olyanokat kapsz, akik segítenek lelki utadon a boldogság felé. A negatív és panaszkodó emberek mindig visszarántanak a mélybe. Mindig jelen időben fogalmazz és kérj!
– De mit tegyek, ha valami nem sikerül, nem a terv szerint megy?
– Vagy el kell gondolkodnod azon, hogy miért nem sikerül a dolog, tényleg akarod ezt a dolgot, esetleg miért is akarod? Sokszor a sors még jobb dolgot fog hozni a számodra, s azért nem sikerül most. Néha pedig valamit meg kell tanulnod belőle. Például életfeladatokat rejt el benne a sors. Ha nem megy valami, akkor kérdezd meg magadtól, mire is jó ez a rossz esemény? Ha más szemszögből figyeljük a történéseket, sok mindent másképp látunk, több szemszögből, s megértünk fontos dolgokat.
– Értem. Tehát mit csináljak? Sok mindent szeretnék...
– Például?
– Szeretnék boldog lenni, gazdag lenni, minden jót szeretnék...
– Ez így nincs jól megfogalmazva. Ha hálával és hittel állsz hozzá a dolgokhoz, és többször elképzeled ugyanazt a vágyadat, akkor az csodálatosan gyorsan valóra fog válni. Mikor leszel boldog? Konkrét dolog kell. Szeretnél sokkal több örömöt, életkedvet érezni életedben? Szeretnél több szeretetet? Boldog párkapcsolatot? Mit jelent neked a gazdagság? Sokan gazdagnak érzik magukat, ha van rendszeres fizetésük és 500 euró félretett pénzük. Jól érzik magukat, vesznek néhány szép holmit, finom ételeket esznek, szórakozni és nyaralni mennek. Nem éppen a Hawaii-szigetekre és luxushotelekbe, hanem középszerű nyaralókba, gíroszt fogyasztva boldogan lubickolnak a tengeren. Másoknak több ezer euró sem okoz örömöt, mert még többre vágynak, s nincs nekik még több ezer, amivel valamilyen elképzelésüket meg tudnák valósítani. Nem engedik meg maguknak a pihenést, a luxusdolgokat, az otthonuk felújítását, mert attól félnek, hogy mi lesz, ha még ennyi se lesz. Sajnos, ezzel a gondolkodással nem jutnak előre, hanem a meglévő is fogy, és elfolyik. Tehát, legyen meg a pontos elképzelésed, annyira legyél gazdag, hogy jól élj, elmehess egy nyaralásra, vegyél egy új mosógépet. Vagy üzletláncokat, lottófőnyereményeket szeretnél? Az előbbieket el tudod érni a talizmánnal és pozitív gondolkodással, néhány tanáccsal a feng shui és energiák terén, ám az utóbbiakat csak azok érhetik el, akik erre születtek.