2024. április 20., szombat

Bronzzal búcsúzott Görbicz

Drámai fordulatokkal teli mérkőzésen csúszott le a női Bajnokok Ligájának döntőjéről a Győr. Bár a Brest ellen mindenki a győzelmüket várta, a rémes kezdés után az első félidőben csak 8 találatig jutottak. Az egyébként gólszegény, remek kapusteljesítményeket hozó találkozón a magyar csapatnak a második félidőben sikerült visszakapaszkodnia, ráadásul kétgólos előnybe is került, amikor a Brestnek tíz percen át nem sikerült betalálnia. A rendes játékidő utolsó percében Görbicz Anita eldönthette volna a találkozót egy hétméteressel, ám Sandra Toft hárított, majd az utolsó pillanatban egyenlítettek a franciák. A hosszabbítás sem hozott döntést, így jöhettek a hétméteresek, de kezdésként Veronica Kristiansen fölé dobott, majd Nze Minko lövését hárította a kapus, így a Győr elbukta a párharcot. A másik találkozón a Kristiansand jóval simább meccset játszott az első alkalommal a final fourba jutó Moszkva ellen, így az is belefért, hogy a végére kicsit kiengedjen.

A vasárnapi bronzmeccs végül már örömjátékot hozott a Győr számára, hiszen lesöpörték a Moszkvát, az első félidőben tíz góllal vezettek, a másodikban pedig a különbség volt már tizenöt is. A karrierje utolsó meccsét őszre kitűző Görbicz így győzelemmel és éremmel búcsúzhatott a BL-től. A döntőt lapzártánk után játszották.

Eredmények, elődöntő: Győr–Brest 23:23 (8:11, 12:9, 3:3), büntetőkkel 2:4, Kristiansand–Moszkva 33:30 (18:12, 15:18). Bronzmérkőzés: Győr–Moszkva 32:21 (18:8, 14:13).