2024. április 23., kedd
SPORTHÍREK

Tizenegy magyar érem

SPORTHÍREK

SPORTLÖVŐ-EB

Tizenegy magyar érem

Habár a férfi puska összetett száma kudarccal zárult, Magyarország a 11 éremmel (3, 3, 5) az eszéki Eb legjobbjai közé sorolható. A megszokottnál valamivel szerényebben szereplő szerbiai csapat eddig öt érmet (0, 4, 1) nyert, a mérleget azért javítja Milenko Sebić olimpiai kvótája.

A legújabb két magyar érem az ifik versenyében született. A lányoknál a kisöbűpisztoly-csapat bronzérmet nyert, míg a fiúknál a kisöbű puska összetett csapata ezüstöt szerzett.

A férfi kisöbű puska összetett számában Sebić döntős volt, és 6. lett, Péni István a 10. helyen zárt, míg Pekler Zalánt szabálytalan öltözék miatt leléptették.

JÉGKORONG-VB

Még nincs biztos negyeddöntős

A hétvégi meccsek után, noha már a csoportok utolsó előtti meccseiből is volt a műsoron, olyan tömör a mezőny, hogy végérvényesen még egyik csapat sem harcolta ki a negyeddöntőt. Ehhez legközelebb az A csoportból Szlovákia és Oroszország, a B csoportból pedig Finnország és az USA állnak.

Eredmények, A csoport: Oroszország–Svájc 4:1, Szlovákia–Dánia 2:0, Svédország–Nagy-Britannia 4:1, Dánia–Fehéroroszország 5:2, Csehország–Nagy-Britannia 6:1. B csoport: Kanada–Kazahsztán 4:2, Finnország–Németország 2:1, Norvégia–Lettország 4:3, Kazahsztán–Olaszország 11:3, USA–Norvégia 2:1.

RÖPLABDA

Öt veretlen maradt

Két forduló után még öt válogatott maradt veretlen a Nemzetek Ligája férfimezőnyében. Szerbia a lengyelek utáni 1:1-es mérleggel a középmezőnyben foglal helyet, az este pedig Olaszországgal a 3. forduló utolsó meccsét játszotta. Hétfőtől a nők következnek három fordulóval, Szerbia pedig sorrendben az USA, Thaiföld és Hollandia válogatottjával játszik.

Nemzetek Ligája, férfiak, 1. forduló: Szerbia–Szlovénia 3:1, Franciaország–Bulgária 3:0, Németország–Ausztrália 3:0, Japán–Irán 3:0, Oroszország–Hollandia 3:1, USA–Kanada 3:0, Lengyelország–Olaszország 3:0, Brazília–Argentína 3:0. 2. forduló: Lengyelország–Szerbia 3:1, Franciaország–Németország 3:2, Oroszország–Irán 3:1, Japán–Hollandia 3:2, Bulgária–Ausztrália 3:0, Szlovénia–Olaszország 3:0, Kanada–Argentína 3:0, Brazília–USA 3:0.

VÍZILABDA

Egyenlített a Novi Beograd

A szerbiai férfi rájátszás döntőjének második mérkőzésén a Novi Beograd hazai pályán 14:11 (4:4, 4:3, 4:4, 2:0) arányban legyőzte a kragujevaci Radničkit, és 1:1-re egyenlített. A bajnoki címet eldöntő mérkőzést szerdán rendezik meg Kragujevacon.

KOSÁRLABDA – NBA

Megvan az első továbbjutó

Már csak hét párosítás számára folytatódnak a küzdelmek a playoffban, a Milwaukee ugyanis újabb sima győzelmet aratott a Miami felett, így négy találkozó után bebiztosította a továbbjutást a keleti divízió elődöntőjébe, ahol a Brooklyn és a Boston párharcának győztese lesz majd az ellenfele. A másik olyan párosításban viszont, amely már eljutott a negyedik fordulóig, még döntetlen az állás, hiszen a Portland egyenlített a Denver ellen – Nikola Jokić hiába volt eddig a párharc minden meccsén csapata legponterősebb játékosa, ezúttal ez csak 16 pontot jelentett.
Eredmények, 3. forduló, kelet: Atlanta–New York 105:94 (a sorozatban 2:1), Boston–Brooklyn 125:119 (1:2), Washington–Philadelphia 103:132 (0:3). Nyugat: Dallas–LA Clippers 108:118 (2:1), Memphis–Utah 111:121 (1:2). 4. forduló, kelet: Miami–Milwaukee 103:120 (0:4). Nyugat: Portland–Denver 115:95 (2:2). @sz = n B. V.

ABA-LIGA

Megvédte címét a Zvezda

A végsőkig kitartott a Crvena zvezda és a Budućnost döntő összecsapása a volt jugoszláv tagállamok kosárlabdaligájában, hiszen a belgrádi csapat 3:2-es összesítéssel lett a bajnok. Mindegyik mérkőzés szorosan alakult a szerb és a montenegrói együttes között, a végeredményben egyszer sem volt nagyobb a különbség hét pontnál. A Zvezda ezzel nemcsak megvédte címét, de az elmúlt hat kiírásból már az ötödiket zárta bajnoki címmel. A harmadik helyen az elődöntőben vesztes boszniai Igokea és a montenegrói Mornar osztozik.

A döntő 5. mérkőzésének eredménye: Crvena zvezda–Budućnost 67:60. @sz = n B. V.