2021. június 15., kedd

Az átlőtt vasúti villanyvezetékből kiáramló magasfeszültség végzett két emberrel Kiszácson

Áramütés következtében vesztette életét két ókéri lakos, akiket május 11-én Kiszácson ért baleset – értesült a 021.rs hírportál.

A harmincnyolc és harminckét éves személy több ezer voltos áramütést szenvedett a kiszácsi vasútállomáson, miután egy puskából kilőtt golyó átszakította az magasfeszültségű vezetéket az Újvidék-Szabadka vasútvonalon.

A kábel a két férfi mellé esett, mindketten súlyos égési sérüléseket szenvedtek. Az elsősegély szolgálat azonnal a helyszínre sietett és ellátta őket, majd a Vajdasági Klinikai Központba szállították őket.

Az orvosok erőfeszítései ellenére az egyikük május 18-án, a másik sérült pedig egy héttel később hunyt el. A tragikus baleset nyománl Ókéren gyásznapot rendeltek el. A 021.rs portál információi szerint húsz nappal az esetet követően sem állapították meg pontosan, hogy mi történt.

Annyit tudni csupán, hogy a két férfi az egyik rokonuk gyermekének születésnapját ünnepelték a vasúttól nem messze. A rendőrség a szerencsétlenség után elvégezte a helyszínelést, de nem tudták megállapítani, hogy ki lőhetett a puskával, feltételezik azonban, hogy az elhunytak egyike. A rendőrök a szerencsétlenül járt személyektől nem tudhattak meg semmit, mert súlyos állapotban voltak, ezért továbbra is folyamatban van a nyomozás.