2024. április 19., péntek

A SPAS csatlakozott a Szerb Haladó Párthoz

Nebojša Stefanović lemondott az SZHP belgrádi szervezetének elnöki posztjáról

A Szerb Haladó Párt főbizottságának szombati ülésén egyhangúlag elfogadták az Aleksandar Šapić által vezetett Szerb Patrióta Szövetség (SPAS) csatlakozását a párthoz, majd ezt követően Aleksandar Vučić köztársasági elnök és az SZHP elnöke felszólította az új tagokat, hogy lépjenek be az ülésterembe. Aleksandar Šapićot valamivel később a haladók főbizottsága alelnökének választották – írja az N1 hírportál.
– Isten hozott benneteket a pártotokban – jelentette ki Vučić, miközben a pártvezetőség körében Aleksandar Šapić is helyet foglalt.
Vučić közölte, hogy egyetértés született a legfontosabb célkitűzések kapcsán. Mint mondta, küzdeni fognak az egyértelmű többségért, illetve azért, hogy az SZHP olyan politikai párt legyen, amely magához vonzza az embereket.
– A pártunk nem lehet olyan, mint amilyenek más politikai pártok voltak, figyelembe kell vennie a nép érdekeit, és össze kell gyűjtenie mindazokat, akiknek ez a céljuk. Úgy gondolom, hogy nagy nyomásgyakorlások várnak ránk, ám folytatni fogjuk az eredményes munkát a gazdaság és az egészségügy terén, és ehhez több emberre, több energiára van szükségünk, hogy a párton belüli helyeket ne csak magunknak tartsuk fenn – fogalmazott Vučić, majd bejelentette, hogy a pártkongresszust október 21-e és 24-e között tartják meg. Mint mondta, a kongresszus három napig fog tartani, több ülés is lesz és fontos döntéseket hoznak majd.
A főbizottsági ülés előtt Aleksandar Vučić megkapta Nebojša Stefanović védelmi miniszter lemondását a Szerb Haladó Párt belgrádi szervezetének elnöki posztjáról, jelenti a Tanjug hírügynökség.