2024. április 24., szerda

Elkelt a háromezredik

Nagy a kereslet a Belgrád Víziváros lakónegyed lakásai iránt

A Belgrád Víziváros lakónegyedben eddig négy lakótömb épült fel, az év végéig pedig még ennyit terveznek felépíteni, ami összesen 1700 lakást jelent – írja az belgrádi közszolgálati média.

– Egy természetes, szép környezetet szeretnénk kialakítani az itt élő lakosok számára, többek között óvodákkal, iskolákkal, kórházzal, éttermekkel együtt, ugyanis ezek nélkülözhetetlen tartalmak egy-egy lakónegyedben – közölte Zorana Burlić, a Delta Real Estate ingatlanvállalat igazgatója.

A Belgrád Víziváros lakónegyedben pénteken eladták a háromezredik lakást is. A befektetők állításai szerint a négyzetméterenkénti árak nem magasabbak más előkelő helyek árainál a fővárosban.

– A Belgrád Víziváros városrészben egy egyszobás lakást valamelyik kedvező hitelcsomag keretében akár 499 euró havi részletfizetéssel lehet megvásárolni. Fontos megjegyeznem, hogy hitelek is felvehetők, mivel nagy az érdeklődés a külföldön élő polgáraink részéről – fejtette ki Burlić. Mint mondta, a központi torony építése jelenti a legnagyobb építészeti kihívást, jelenleg 168 méter magas, így hivatalosan is a legmagasabb építmény a régióban. A torony egy szállodának is otthont ad, a 41. emeleten pedig jó kilátás nyílik a városra. A Belgrád Víziváros a legnagyobb építőhely, hiszen mintegy 2000 munkást foglalkoztat.

– A Belgrade Galleria nevű bevásárlóközpont 2200 személynek adott munkát, az év végéig pedig ez a szám 3.000 körül lesz. A Belgrád Víziváros lakónegyedben ezenkívül négy szállodát terveznek megépíteni, amely több mint 500 személyt foglalkoztatna, tehát úgy gondolom, hogy a 1,2 milliárd eurós értékű Belgrád Víziváros projektum bizonyosan hozzájárul majd a szerbiai gazdaság fellendítséhez – mutatott rá Burlić.