2024. április 19., péntek

Temerini siker a 29. Tini fesztiválon

Novemberben jubilál a könnyűzenei rendezvény

A cikkünkhöz GALÉRIA is tartozik.

29. alkalommal tartották meg Temerinben a Tini-Ifjúsági Énekes Vetélkedőt. Vajdaság számos településéről érkeztek versenyzők az idei rendezvényre. 15 fiatal lépett színpadra, akik két kategóriában mérették meg magukat.

A szakmai zsűri (Erős Ervin zeneszerző, Kovács Anikó énekes és Szerda Árpád zenész) döntése értelmében a TINI korcsoport első helyezettje a temerini Sípos Réka lett, aki a Szívemben bomba van című dallal mutatkozott be a Tini színpadán. Második helyezést ért el a kúlai Fenyvesi Petronella, harmadik díjas pedig a moholi Harmat Edina lett.

Az újvidéki Túró Tímea karizmatikus színpadi megjelenéséért érdemelt ki különdíjat, a dalválasztásért és a tiszta intonációért pedig a tornyosi Kovács Kristófot jutalmazta a zsűri.  

Az IFI korcsoport első díjasa a szintén temerini Szabó Zsuzsanna lett, aki a Most múlik pontosan című zeneszámot adta elő. A dobogó második fokára az óbecsei Virág Alekszandar léphetett, harmadik díjas pedig a temerini Gusztony Endre lett.

A tavalyi rendezvény az aktuális járványügyi helyzet miatt elmaradt, azonban azt most pótolták. Novemberben újra Tini fesztivált tartanak Temerinben, ugyanis az idén ünnepli harmincadik születésnapját a rendezvény. A tervek szerint egykori díjazottak is újra bemutatkoznak majd az eseményen.