2024. március 28., csütörtök

Ajándék az újszülötteknek

Babaholmit és anyagi támogatást kaptak az év első négy hónapjában született csecsemők

Értékes ajándékot kaptak tegnap a szenttamási községháza dísztermében azok az újszülött babák, akik az idén január 1-je és április 30-a között születtek. A kicsiknek a Szociális Központ által biztosított eszközökből a Ruka spasa (Segélykéz) egyesület törölközőt, ágyneműt és egyéb babaholmit ajándékozott, az önkormányzat pedig a szülőknek 20 ezer dináros, míg az egyedülálló szülőknek 40 ezer dinár egyszeri támogatást biztosított.

Az év első négy hónapjában Szenttamás községben 48 baba született. Az ajándékokat Radivoj Debeljački Szenttamás polgármestere, Milica Zarić polgármester-helyettes, dr. Ilija Gazepov, a községi tanács tagja és Savka Lazić, a Ruka spasa egyesület elnöke adta át.

Az önkormányzat képviselői köszöntik a szülőket (Paraczky László felvétele)

Az önkormányzat képviselői köszöntik a szülőket (Paraczky László felvétele)

− Az idén is folytatódik az egyik legszebb hagyományunk a községben, az újszülöttek megajándékozása. Azon kevés szerbiai önkormányzat egyike vagyunk, amely a költségvetésből pénzügyi támogatást különít el minden csecsemő számára. Külön örömünkre szolgál, hogy az idén a Szociális Központ is csatlakozott az akcióhoz, és bízunk abban, hogy a jövőben az újszülöttek számára készített csomagok még gazdagabbak lesznek. A végső célunk, hogy községünkben növekedjen a gyermekvállalás, ezáltal pedig a lakosság száma − nyilatkozta Szenttamás polgármester-helyettese.

Radivoj Debeljacki, polgármester elégedettségének adott hangot, mivel a dísztermet csecsemők hangja töltheti be, és hogy a fiatal szülők az önkormányzattal és mindenkivel megosztják az új családtag érkezésének örömét.

− A mi feladatunk, hogy gondoskodjunk minden itt élő polgárról, különösen azokról, akiknek olykor különleges igényük van. A jelenlévőknek a község most segíthet, és ezt meg is tesszük. Igyekezni fogunk, hogy a jövőben növeljük a támogatást, hogy folyamatosan kövessük a gyermekek fejlődését, és ha szükség mutatkozik rá – így például az iskoláztatás folyamán − akkor újra segíthessünk – fogalmazott Radivoj Debeljački.