2024. március 29., péntek
ÉRDEKES HONLAPOK

Új online zenei szolgáltatás, életmód- és autósmagazin

Új életmód magazin indult 4BRO (www.4bro.hu) címmel. A weblap alapítói fővárosi szórakozóhelyek és programsorozatok megálmodói (RadioBro, Budapest Essentials, Fridge Fesztivál sport tartalmai stb.), akik évek óta jelen vannak Budapest kulturális életében. A magazin szerkesztősége szerint az oldalon helyet kap az online magazinban a zene, a divat, a street art, az extrém sport, az életmód és az önkifejezés is, amint pedig újra beindul az élet, exkluzív programajánlókat is közölnek a szerkesztők.

***

A SuliLife (www.sulilife.hu) középiskolásoknak szánt, a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítványhoz (KESMA) tartozó Mediaworks gondozásában elindított portál. A középiskolába készülő, a középfokú oktatásiintézmény-választás előtt álló fiataloknak és szüleiknek, valamint a már középiskolában tanuló diákok számára kíván segítséget nyújtani a pályaválasztásban az őket érintő és érdeklő tartalmakkal. Az oldalon sok, a korosztályt érintő téma mellett pályaválasztási tanácsadó és sok egyéb, így tesztek is megtalálhatóak.

***

A Spotify internetes, zenés tartalomszolgáltató után minap a skandináv Tidal (www.tidal.com) is megvetette a lábát Szerbiában, ami alapvetően annyiban különbözik az előzőtől, hogy egyrészt a lehető legjobb hangminőségű, azaz FLAC és ALAC formátumú zenét kínálja, 25 millió számmal és 75 ezer videóval, tematikus listákkal, másrészt a Spotifyval ellentétben számos exkluzív tartalommal, lemezeken nem megjelentetett dalokkal is rendelkezik.

***

Felfrissült külcsínnel várja az autózás, az autósportok kedvelőit a Vezess (www.vezess.hu) autósmagazin. Az oldal megújítása mellett az idei évben új csatornák felé is nyitottak. Az idei Formula-1 szezonnal párhuzamosan elindult a Vezess első podcastja, a Csapatrádió, amelyben szakújságírók beszélgetnek a futamhétvégék eseményeiről. Hamarosan pedig új videó sorozatokkal jelentkeznek, amelyekben a személyautók kerülnek a középpontba.

***

Izgalmas jövőképet vetít elénk a Prometheus Fuels amerikai energetikai start up, amely állításuk szerint olyan eszközöket igyekszik kifejleszteni a légköri szén-dioxid kiszűrésére., amik víz és villanyenergia, illetve nanocső membránok segítségével kereskedelmi szinten képes járművek meghajtásához üzemanyagot elállítani. A start up hivatalos honlapján (www.prometheusfuels.com) az általuk alkalmazott technológiába is beleleshetünk.

***

A klasszikus árkádkonzolok korszakát idézi fel a Deliciously Dark Escape (www.trollideliciouslydarkescape.com/awards) című WEBGl technikával készített online platformjáték, amit játszva Trollit, egy kukacot kell végig vezetnünk öt, cseppet sem barátságos világon keresztül, hogy elérjük a célunkat: hogy megegyenek minket.