2024. március 28., csütörtök

Gazdára talált a háromezredik lakás is

A Belgrád a vizen városrészben eladásra került a háromezredik lakás is. A legkisebb méretű lakások eladására való időt már percekben mérik – írja a B92 hírportál.

Kezdetben még csak kiadásra vásárolták őket, ez mostanra már megváltozott. A beruházók állítása szerint a Belgrád a vizen városrészben négyzetméterét nem adják drágábban a város központjához viszonyítva.

Idáig négy lakóházat építettek ki, az év végéig pedig még ugyanennyit megépítenek és mintegy 1700 lakásba költöznek be. Emellett mintegy hat kilométernyi közutat is kiépítettek, valamint tervbe van még nyolc kilométer létrehozása is. A közterületeken sétányokat, rekreációs helyeket, valamint gyermekparkokat is kialakítottak.

Valóban azon igyekszünk, hogy egy természetileg is szép környezetet hozzunk létre az emberek számára, akik itt élnek. Különféle helyeket szeretnénk kialakítani, mint például óvodákat, iskolákat, kórházakat, éttermeket és minden mást, amelyek szükségesek az összes korosztály számára – mondta Zorana Burlić, a Belgrád a vizen igazgatója.

Elmondása szerint a városrészben pénteken eladásra került a háromezredik lakás is és az árak nem magasabbak, mint a város más atraktívabb részein.

A Belgrád a vizen városrészben egy egyszobás lakást 499 euróért is lehet vásárolni havi lefozetésre. A diaszpóra számára kölcsönöket is biztosítunk, ezt nagyon fontosnak tartom megemlíteni, ugyanis a külföldön élő polgáraink között nagy az érdeklődés – hangsúlyozta ki Burlić.

A torony építészeti értelemben a legszükségesebb projektet jelenti. Az épület elérte a 168 méteres magasságot és hivatalosan is a legmagasabb létesítmény a régióban. Benne egy hotel komplex fog helyet kapni, a 41. emeleten pedig kilátó kerül kialakításra. A városrészben jelenleg tizenegy építkezésen összesen kétezer munkás dolgozik. Minden eddig elkészült építkezésbe és az év végéig tervezett projektek megvalósításába is összesen 1,2 milliárd eurót fektettek be.