2024. április 19., péntek

Új igazgató a kommunális közvállalatban

Ülésezett a kishegyesi községi képviselő-testület – Növekedtek az állattartási szabályok megszegéséért járó büntetések

Pénteken tartotta 9. rendes ülését Kishegyes község képviselő-testülete jelenlegi összetételében. Az előző két, elektronikus formában megtartott ülés után most a képviselők élőben jöttek össze a képviselő-testületi tanácsteremben, hogy megvitassák a 14 napirendi pontot. Az ülés előtt Sárközi István, a képviselő-testület elnöke egy rendkívüli bejelentést tett, amiről a következőket mondta lapunknak:
– A napirend beterjesztése előtt tájékoztattam a képviselőket, hogy egy május 14-ei döntéssel megszüntettük a rendkívüli helyzetet az önkormányzat területén. Eleget teszünk azoknak a feltételeknek, hogy ezt a döntést meghozhattuk – mondta az elnök, majd azzal folytatta, hogy több jelentősebb napirendi pontja is volt a pénteki ülésnek.

– A kishegyesi Komunál Közvállalatnál igazgatóváltás történt. Kormányos Levente eddigi igazgatót felmentettük tisztségéből, és megbízott igazgatónak kineveztük Kishegyesről Zabos Tibort, aki idáig részlegvezetői minőségben dolgozott a közvállalat kishegyesi részlegében. Ezúton is megköszönném Kormányos Leventének eddig eredményes munkáját, amivel a közvállalatot és a közösséget szolgálta. A mezőgazdasági földterületek védelmének, rendezésének és használatának évi programját kidolgozó bizottságba, valamint az állami földek bérbeadásának nyilvános árverési eljárását lefolytató bizottságba Oroszi Sándort kineveztük tagnak. Ez azt jelenti, hogy mezőgazdasági, gazdasági, környezetvédelmi és kommunális ügyekkel foglalkozó osztályvezetőként részt fog venni ezeknek a bizottságoknak a munkájában, az idei évtől. Az ülésen még elfogadtuk Kishegyes község polgármesterének 2020-as évi jelentését, valamint a községi tanács 2020-as munkajelentését – mondta el Sárközi, majd hozzáfűzte, hogy folyamatban van a Regionális Hulladéktároló Kft. igazgatójának a kinevezése, amihez egy szakmai bizottságot fognak létrehozni. Ebbe a bizottságba Kishegyes község Topolya községgel közösen jelöli Kislinder Gábort Topolyáról.

Marko Lazić polgármester beszámol 2020-as évi munkájáról

Marko Lazić polgármester beszámol 2020-as évi munkájáról

A képviselők elfogadták a tartózkodási illeték módosításáról szóló határozatot, ami azt jelenti, hogy az eddigi napi 100 dinárról 80 dinárra csökkentették ezt az összeget. A képviselő-testület hatályon kívül helyezte egy döntését, amely az önkormányzat egy ingatlanának az ügyével kapcsolatos. A háziállatok tartásának és védelmének feltételeiről szóló határozatot összehangolták az idevágó törvényekkel, ami azt is jelenti, hogy jelentősen növekedni fognak a kiszabható büntetések. Kishegyes Község Szociális Központjának igazgató- és felügyelőbizottságában személycserék történtek, valamint a képviselő-testület jóváhagyta a szabadkai Regionális Hulladéktároló Kft. ügyviteli programjának első módosítását.