2024. április 25., csütörtök

Nadal–Đoković elődöntőt sorsoltak

A fiatalok, a tenisz új korosztálya elégedett lehet, hisz a nagy hármast a tábla egy felébe sorsolták a Roland Garroson, s velük együtt a magasan rangsorolt fiatalok közöl csak Rublyov, Berrettini és Sinner került oda.

Novak Đokovićot a Nadallal esedékes elődöntőig például Sandgren, Cuevas, Humbert, Goffin és Federer várja, Nadal negyedében Popyrin, Sonego, Sinner, Karacev és Rublyov kapott helyet. A másik ágra többek között Thiem, Medvegyev, Cicipasz, Zverev, Bautista, Ruud, Hurkacz, Raonić és Carreno került.

A szerbiaiak sorsolása az 1. fordulóra: Györe–Moutet, Kecmanović–Evans, Lajović–Baszilasvili, Krajinović–selejtezős, míg Fucsovics Márton a francia veterán Simonnal kezd.

A nőknél Nina Stojanović a japán Nao Hibinot, Ivana Jorović a cseh Martincovát kapta, a táblára jutott Aleksandra Krunićot pedig csak az este, a selejtező befejeztével párosították.

A belgrádi torna elődöntőjében Đoković, leszámítva a második játszma brékelőnyről elveszített hajráját, fölényesen verte a szlovák Andrej Martint, és holnap a 83. tornagyőzelméért lép pályára. A másik döntőst a Delbonis–Molčan meccs adta.

PÁRIZS. – A Roland Garros női selejtezője döntőjében: Krunić–Govororcova 6:2, 6:3.

BELGRÁD. – A férfitorna negyeddöntőjében: Martin–Lajović 3:6, 6:3, 6:4, Delbonis–Carballes k. n., elődöntő: Đoković–Martin 6:1, 4:6, 6:0.

PÁRMA. – A férfitorna negyeddöntőjében: Korda–Nisioka 6:3, 6:3, Paul–Struff 6:2, 6:4, Cecchinato–Gombos 6:3, 6:1.

STRASBOURG. – A női torna negyeddöntőjében: Linette–Putinceva 6:3, 6:3, Cirstea–Andreescu k. n., Krejciková–Alekszandrova 7:6, 6:1, Niemeier–Rus 6:4, 6:1.

OTOCEC. – A női ITF-torna negyeddöntőjében: Kolodziejová–Bondár 7:6, 6:0.

KISELJAK. – A futures 2. fordulójában: Piros–Prechtel 6:3, 6:4.