2024. április 20., szombat

Szombat este: Olvass be!

A hetedik évad utolsó állomásán Patócs László könyvének „olvasnak be”

Ma, szombaton este hét órakor online esemény keretében a nemrégiben tragikus hirtelenséggel elhunyt Patócs László kötetének olvasnak be a Híd Kör egyesület kritikusai. Az Olvass be! felvétele a szerző halála előtt készült. A Vezeti a népet című könyvről ezúttal Berényi Emőke, Jódal Kálmán és Lénárd Róbert beszélgetnek.

A 2019-ben megjelent kisregény megjelenése igazi meglepetés volt az olvasóközönségnek, hiszen megjelenéséig Patócs Lászlót elsősorban kritikusként és tanulmányíróként, szerkesztőként és újságíróként ismerték. A regény címe egyrészről játékos-ironikus gesztus volt a szerző részéről és nagyon sok jelentésrétege van. A regény fő kérdései közé tartozik többek közt az, hogy lehetséges-e vezetni vagy kell-e vezetni azt a bizonyos népet, valamint a boldogság keresésének a témakörével is foglalkozik.

A regényt Patócs László egyik interjújában azoknak ajánlotta, akik szeretik a kutyákat, nem félnek a hosszú mondatoktól és szeretnének betekinteni a kortárs magyar irodalomba. Az persze kérdés, hogy az Olvass be! kritikusainak mennyire nyerte el a tetszését a nem mindennapi olvasmány.