2021. június 15., kedd

Dér Csaba ismét megverte cellatársát

A nemrégiben két gyilkosság elkövetése miatt életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélt Dér Csaba ismét megverte cellatársát. Az új áldozat R. Szilveszter volt, akit a soroksári futó nő megölésével vádoltak. A férfi többszöri kérelme ellenére is a nemzetközi hírnévre szert tett bérgyilkossal került egy cellába. R. Szilveszter a napokban jelentette ügyvédjének, hogy zárkatársa minden indok nélkül nekiesett és testileg bántalmazta. Dér Csaba pont azelőtt verte meg a férfit, hogy utóbbinak elkezdődött volna a tárgyalása.

A szerb-magyar kettős állampolgárságú csantavéri bérgyilkos, Dér Csaba még januárban egy másik cellatársát is megverte, aki 2018-ban több késszúrással végzett egy nővel. Akkor Dér ügyvédje azt nyilatkozta, hogy védence nem bírja elviselni maga mellett az olyan férfiakat, akik nők életét oltják ki. Emellett egymillió forintot akart adományozni a családon belüli erőszak áldozatait védő szervezetnek, ezt azonban nem engedélyezték neki.

Valószínűleg ez az indíték vezérelhette R. Szilveszterrel szemben is, ugyanis a vád szerint ő ölte meg 2013-ban az otthonról kocogni induló családanyát, Kardosné Gyurik Krisztinát.

– Egyszerűen nem értem, hogy a védencemet miért helyezték át korábbi cellatársa, M. Richárd mellől, amikor teljes békében, szinte baráti viszonyban elvoltak egymás mellett – nyilatkozta R. Szilveszter védőügyvédje, dr. Lichy József.

– Valamiért mégis a változás mellett döntött az intézmény vezetője, aki Dér Csaba mellé osztotta be. Szilveszter tudta, hogy baj lesz, ezt jelezte is, mégsem vették figyelembe a kérését. Állítólag azt mondták neki, majd idővel szépen összecsiszolódnak. Úgy tűnik, ez nem történt meg. A csütörtöki tárgyalás szünetében tudtam vele beszélni telefonon, és akkor mesélte, hogy pont az ülés előtt Dér Csaba a falhoz vágta és jó néhányszor keményen megütötte. Kérni fogom a parancsnokot, hogy tegyen valamit, mert veszélyben van ügyfelem testi épsége – mondta dr. Lichy.