2024. április 18., csütörtök
OLVASSA A MAGYAR SZÓ NYOMTATOTT KIADÁSÁT!

Jogásznak lenni életbiztosítás

Pásztor Bálint: Az élet számos területén érvényesülhet az, aki a jogász szakmát választja

Szerdán meghirdetett jogászösztöndíj-pályázatával a Magyar Nemzeti Tanács tíz olyan jogi szakmát választó fiatalnak – vagy kevésbé fiatalnak – biztosítana ösztöndíjat, aki a Szerbia területén megvalósuló, akkreditált jogászképzés első évfolyamán létesít aktív hallgatói jogviszonyt. Az ösztöndíjasok 2021 októberétől kezdődően tanévenként 10 hónapon keresztül havi nettó 100 ezer forint dinár ellenértékének megfelelő támogatásban részesülhetnek. A programot Magyarország Kormányának Igazságügyi Minisztériuma támogatja.

Pásztor Bálint: Hogy miért éri meg jogásznak lenni? Ennek most van egy aktuális, anyagi vonzata, de van egy eszmei vonzata is (Ótos András felvétele)

Pásztor Bálint: Hogy miért éri meg jogásznak lenni? Ennek most van egy aktuális, anyagi vonzata, de van egy eszmei vonzata is (Ótos András felvétele)

Dr. Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség köztársasági parlamenti frakcióvezetője, aki 2018 novemberétől közjogi, valamint jogelméleti tudományterületen egyetemi docens az újvidéki Gazdasági Akadémia Univerzitás Gazdasági és Igazságügyi Jogi Karán – korábban pedig tanársegédként adott elő ebben az intézményben –, már az elmúlt években is gyakran hangsúlyozta a jogászutánpótlás fontosságát, most a Magyar Szónak ennek a miértjeiről, valamint az új ösztöndíjprogram előzményeiről, illetve jelentőségéről nyilatkozott.

OLVASSA LAPUNK NYOMTATOTT KIADÁSÁT!

Miért jó jogásznak lenni, illetve miért jó az új ösztöndíjprogram? Hol van lehetősége megszerezni a jogi végzettséget, és milyen ágazatokban lehet elhelyezkedni ezzel a diplomával egy fiatalnak? Mennyire nehéz magyarként Szerbiában joghallgatónak lenni?

Többek között ezekre a kérdésekre ad választ lapunk hasábjain dr. Pásztor Bálint.

Teljes cikkünk a Magyar Szó hétvégi számának nyomtatott kiadásában olvasható, honlapunkon pedig ITT érhető el.