2024. április 19., péntek

Sportvásár Nagybecskereken

A fiatal sportolóké volt tegnapelőtt Nagybecskerek főtere. A város területén működő klubok bemutatkozójának legfontosabb célja a leendő sportolók toborozása volt. A rendezvényt az Ifjúsági és Sportminisztérium és a Szerbiai Sportszövetség támogatásával rendezték meg.

Nagybecskerek kiérdemelte az Európa Sportvárosa 2021 címet, hiszen sportolói eddig 23 olimpiai érmet szereztek. A város szülötte dr. Kemény Ferenc, az újkori olimpiák egyik szervezője.

– Városunk főteréről egy szép üzenetet küldtünk Európába és a nagyvilágba. Az olimpiai játékok előtt elégedettek lehetünk a csaknem kétszáz sportegyesülettel és a több mint tízezer bejegyzett, aktív sportolóval. Mindemellett folynak az előkészületek a városi stadion felújításának a második szakaszára, illetve az iskolai tornatermek és más sportlétesítmények felújítására – nyilatkozta Simo Salapura polgármester.

A Szerbiai Sportszövetség, a Sportminisztériummal az idén tíz városban szervez sportvásárt. Pancsova és Inđija után Nagybecskerek volt a harmadik helyszín.

– Amint láthatják, a kép gyönyörű, sok gyerek van. És amit a megnyitón is hangsúlyoztam, mindannyiunk legnagyobb sikere az lesz, ha egyetlen gyereket is megnyerünk arra, hogy belépjen a sport világába és egy idő után jó eredményt ér el – hangoztatta Goran Marinković, a Szerbiai Sportszövetség főtitkára.

A rendezvényen a fiataloknak alkalma volt elbeszélgetni több az olimpia érmes sportolóval.