2024. április 25., csütörtök

Fürdőzés, zenei rendezvények

Adán a strandfürdőben június 11-én kezdődik a fürdőidény, ha az időjárás is engedi

Az Adica Üdültetési Közvállalat által üzemeltetett adai strandfürdőben a tervek szerint június 11-én megkezdődik a 2021-es fürdőidény, amennyiben kedvezően alakul az időjárás. A hatalmas parkban elhelyezkedő létesítményben három medence és élménycsúszdák, valamint vendéglők várják a vendégeket, illetve szálláshelyek a szomszédos hostelben és panzióban. Juhász Tibor, a közvállalat igazgatója azonban megjegyezte, ha rossz idő lesz, akkor a strandfürdőben is csúszik a nyitás.

– Egyelőre egy meghatározott dátumhoz igazodunk, hogy időre elkészüljön a nyitott medencék tisztítása, feltöltése és fertőtlenítése, valamint a víz kezelése, ami körülbelül egy hetet vesz igénybe. Június elején elkezdjük előkészíteni a nyitott medencéket, és amennyiben jó lesz az idő, június 11-én, péntek 9 órakor megnyitjuk a strandfürdőt. Ez a terv, és reméljük, hogy megvalósul! Mindaddig munkálkodunk a környezeten, a park, a zöld felület és a strandfürdő karbantartásán. A nyitásra minden munkálattal el fogunk készülni, még apróbb javítások maradtak hátra a medencéken – magyarázta Juhász Tibor.

– A járványhelyzet miatt tavaly a válságtörzstől, illetve a gazdasági kamarától kapott ajánlások, hogy mit kellene betartani a strandfürdő működtetésekor, az idén is érvényben maradnak. Eszerint végezzük a testhőmérséklet mérését a bejáratnál, valamint fertőtlenítjük a strandfürdő területét és az ott található tárgyakat, köztük a napozóágyakat, a székeket és a mosdókat. Különösen odafigyelünk mindannak a fertőtlenítésére, amivel a vendégeink érintkezésbe kerülnek az idő alatt, amíg a strandfürdőben tartózkodnak. Kaptunk egy nagyon érdekes véleményezést az Európai Unióból, ami azt mondja ki, hogy a vírus a legkevésbé a vízben terjed. Hiszen a vizet is olyan fertőtlenítőszerrel fertőtlenítjük, ami megöli a vírusokat és a baktériumokat, többek között a Covid-19 vírusát is. Nem ez jelent gondot, hanem a vendégek sűrűsége egy adott területen. Ezért a feladatunk, hogy a napozóágyakat ritkábban és nagyobb területen helyezzük el. A strandfürdő területén három vendéglőnk is működik, ahol kevesebb asztallal fogjuk várni a vendégeket. Egy asztalnál ötnél több vendég nem tartózkodhat, és az asztalok közötti távolságot is be fogjuk tartatni, illetve biztosítunk fertőtlenítőszert a vendégeinknek. A kiszolgáló személyzet maszkban végzi a kiszolgálást, és többször fertőtlenítenek. Ezeket a szabályokat betartva sikeresen és veszélytelenül tudjuk majd az idén működtetni a strandfürdőt. A létesítmény 50 000 négyzetméteres, bekerített területen fekszik, ami azt jelenti, hogy naponta 1500 vendéget gond nélkül beengedhetünk a strandfürdőbe, és ezzel a látogatottsággal elégedettek is leszünk – nyilatkozta az Adica igazgatója, aki hozzátette, hogy az emberek egy része továbbra is fél a Covid-19 megbetegedéstől, ezért elkerülik a strandfürdőt is. Emiatt az igazgató visszafogottabb idényre számít.

Az adai strandfürdőt kedvelik a fürdőzők

Az adai strandfürdőt kedvelik a fürdőzők

Az Adica üdültetési közvállalat az idén is szervez úszóiskolát a gyerekeknek, illetve ha a körülmények lehetővé teszik, akkor szombat esténként zenés esteket a fiataloknak, valamint kisebb fesztiválok is várhatók a fürdőidény alatt.

– Az úszóiskolát minden évben az Adica és a Delfin Úszóklub együttműködésével tartjuk meg. Az idén június 28-a körül kezdődne az úszóiskola a strandfürdőben. Az idei évtől indulónként 4000 dinárba kerül az úszóiskola. A köztársasági váltságtörzs előrevetítette, hogy június 21-étől valószínűleg engedélyezik a zenei rendezvényeket nyílt területen. Ezért úgy tervezzük, hogy június 21-e után az Adica nyitott teraszán újból lesznek zenei rendezvények szombat esténként. Alig várják már a fiatalok, hiszen ez tavaly kimaradt a bezártság miatt. Green Future Fesztivál az idén nem lesz, kisebb zenei fesztiválok viszont igen – mondta Juhász Tibor.
Az adai strandfürdőbe a napi belépőjegy felnőtteknek 360 dinárba kerül, a nyugdíjasoknak és a gyereknek 270 dinár. Emellett kiválthatók az egész idényre vagy rövidebb időszakra vonatkozó bérletek is, amihez Ada község lakói kedvezményesen, közel fél áron juthatnak hozzá.