2024. április 25., csütörtök

Filip Kulić hat aranya

Újvidéken tartották meg az országos tornászbajnokságot, ahol a Partizan-Železničar tagjai 13 érmet nyertek. A serdülők között Gombás Balázs egyéni összetettben bronzérmet érdemelt ki, míg Csupák Alex az 5. helyen végzett. Az ifjúsági kategóriában Filip Kulić egyéni összetettben a dobogó legmagasabb fokára állhatott fel. Mindhárom szabadkai versenyző mind a hat szeren bejutott a döntőbe. Gombás lólengésben az 1., gyűrűn a 3. helyen végzett, Csupák gyűrűn 1., talajon és korláton 3. lett, Kulić pedig talajon, gyűrűn, ugrásban, korláton és nyújtón aranyat, lólengésben ezüstérmet nyert.

A Palicsi-tavon rendezték a nyílt vajdasági vitorlázóbajnokságot, amelyen 70 versenyző vett részt. A Palicsi Vitorlásklub versenyzői a következő eredményeket érték el: Nenad Zakić (optimist hajóosztály, 1. hely a vajdasági bajnokságon összesítettben és a gyerekek kategóriájában, 2. hely a nyílt vajdasági bajnokságon összesítettben és a gyerekek kategóriájában), Molnár Bertalan (optimist, 1. hely a vajdasági bajnokságon a 12 éven aluliak között, 2. hely a vajdasági bajnokságon a gyerekek kategóriájában, 3. hely a vajdasági bajnokságon összesítettben), Arnold Tamás (optimist, 2. hely a vajdasági bajnokságon a 12 éven aluliak között, 3. hely a vajdasági bajnokságon a gyerekek kategóriájában), Dario Bešić (laser 4.7, 2. hely a vajdasági és a nyílt vajdasági bajnokságon), Aleksa Sretenović (laser 4.7, 3. hely a vajdasági bajnokságon), Boja Krisztina (laser radial, 1. hely a vajdasági bajnokságon és a nyílt vajdasági bajnokságon), Szalai Máté (laser radial, 2. hely a vajdasági bajnokságon), Dario Bešić (laser standard, 1. hely a vajdasági bajnokságon), Kovács Róbert (laser standard, 3. hely a vajdasági bajnokságon), Tihomir Zakić (finn kategória, 1. hely a vajdasági bajnokságon, 3. hely a nyílt vajdasági bajnokságon), Újvári Igor (finn, 2. hely a vajdasági bajnokságon), Dubicsanac Attila (finn, 3. hely a vajdasági bajnokságon). Nenad Zakić edzőjével, Dejan Zakićtyal a verseny után azonnal Olaszországba utazott, a Garda Meeting 2021 elnevezésű regattára, amelyen több mint 700 vitorlázó száll hajóba.

A Spartacus Hegy- és Sportmászóklub tagjai részt vettek a Guča melletti Rti-barlangnál, a természetes sziklán rendezett Belgrád-kupán. A szabadkai hegymászók közül Maksim Purlija a gyermekek között a dobogó legfelső fokára állhatott fel, Tóth Áron az ifik között második lett, Damjan Rapić pedig a serdülők között a 3. helyen végzett.

Zomborban rendezték a 20 és 23 éven aluli lányok, valamint az egyetemisták országos súlyemelő-bajnokságát, amelyen a Spartacus tagjai újfent kiváló eredményeket értek el. A 20 éven aluliak között a dobogó legfelső fokára Jovana Cvetković (71 kg, 40+57, 97 kg), Suzana Kričković (81 kg, 50+63, 113 kg), Fekete Maja (87 kg, 38+51, 89 kg) és Kávai Rita (+87 kg, 45+55, 100 kg) állhatott fel, ezüstöt a Cvetković, Kričković, Aleksandra Saulić alkotta szabadkai csapat, bronzot pedig Saulić (49 kg, 40+53, 93 kg) szerzett. Saulić 53 kg-os lökéssel új országos csúcsot ért el a 17 éven aluliak között. A 23 éven aluliak között Kocsis Kira (55 kg, 55+65, 120 kg) aranyat nyert, a szakításban elért 55 kg új országos csúcs a 23 éven aluliak között. Kocsis eredménye az egyetemisták között is 1. helyet ért.

A Spartacus atlétái két versenyen vettek részt a hétvégén. Újvidéken az idősebb juniorok számára rendezett vajdasági bajnokságon Darijo Bašič Palković 800 méteren, 1:59,93-as egyéni csúccsal az 1. helyen végzett, míg Maksim Puškar 3000 méteren 9:12,48-as idővel szintén aranyérmet nyert. Az atlétikához visszatért Jovana Ilić versenyen kívül 12,83 méteres egyéni rekordot (ami az idei legjobb szerbiai eredmény) ért el hármasugrásban, Sofija Dobrički pedig 100 méteren 13,06-os egyéni csúcsot futott. Mitrovicán a fiatalabb pionírok számára rendezték az országos többpróbabajnokságot, ahol a 13 éves Višnja Vilov 60 méteren, súlylökésben és helyből távolugrásban indult, és 1891 ponttal a 17. helyet szerezte meg.