2024. március 29., péntek

Folk Music Fest hetedszer

Népzenei családi program Palicson

A hétvégén rendezik meg Palicson a Vigadó teraszán immár hetedszer a Folk Music Fest népzenei fesztivált. A rendezvény részleteiről sajtótájékoztató keretében számolt be Juhász Gábor, a Juhászok Civil Szervezet elnöke és Nikola Jaramazović, a Ravnica zenekar tagja.

A kétnapos program pénteken 18 órakor a budapesti Pengetős trió muzsikálásával veszi kezdetét, 19 órától pedig a Ravnica, majd 20 órától a csantavéri Mendicus tamburazenekarok lépnek fel.

Szombaton 15 órától népművészeti kirakodóvásárral, kézműves foglalkozásokkal, népi gyerekjátékokkal várja az érdeklődőket a Talentum Egyesület. 16 órakor dr. Pásztor Bálint, a városi képviselő-testület elnöke köszönti a közönséget. Ezt követően egy gyermekkoncert keretében bemutatásra kerül a Juhász zenekar Tudom én már… című új gyereklemeze. 17 órától fellép a szabadkai Duhaj, 18 órától pedig a szegedi Rozsdamaró zenekart hallhatja a nagyérdemű. 20 órától a bajai Duna Népzenei Társulás zenél majd. A rendezvény kísérőprogramjaként, a Vigadó teraszának másik részén, 17.30-tól Torok Orsolya hangszerbemutatót tart a gyerekeknek, 19 órától pedig a Szent Longinus Középkori Hagyományőrző Egyesület bemutatója veszi kezdetét.

– Örülünk, hogy ilyen tartalmakat tudunk nyújtani a családoknak Palicson. Közös tervünk, hogy hozzájáruljunk a település idegenforgalmának gazdagításához. Úgy vélem, hogy már mindenki ki van éhezve a kulturális programokra, ezen a rendezvényen pedig az egész család találhat szórakozást – mondta a sajtótájékoztatón Juhász Gábor.