2024. április 23., kedd

A Memphis nagy dobása

További meglepetésekkel zárult a playoff első fordulója, a rájátszásba csak két playinmérkőzés után befutó Memphis ugyanis győzni tudott a nyugati csoport alapszakaszát az első helyen záró Utah ellen. Bár a második negyedben 14 ponttal is vezetett már a Jazz, a memphisiek négy perc alatt megfordították az állást, majd a hajráig őrizték a vezetést.

Szoros, fordulatos mérkőzést hozott a keleti csoportban az Atlanta és a New York találkozója is. Tíz másodperccel a vége előtt még egyenlő volt az állás, ám a mérkőzésen 32 pontig jutó Trae Young utolsó kísérlete 0,9 másodperccel a lefújás előtt beesett, így a hosszabbítást elkerülve az Atlanta kezdte győzelemmel a párharcot. A mérkőzés harmadik legeredményesebb játékosaként Bogdan Bogdanović 18 ponttal járult hozzá a georgiaiak sikeréhez.

A Phoenix annak ellenére is nyert a Lakers ellen, hogy Chris Paul a második negyedtől látványosan vállsérüléstől szenvedett, a keleti első kiemelt Philadelphia pedig nem túl acélos védekezéssel is legyűrte Wizardst.

NBA, rájátszás, 1. forduló, kelet: Washington–Philadelphia 118:125 (a sorozatban 0:1), Atlanta–New York 107:105 (1:0). Nyugat: LA Lakers–Phoenix 90:99 (0:1), Memphis–Utah 112:109 (1:0).