2024. április 19., péntek

Nyaralás várja Olivér támogatóit

Szépen gyógyul a bajmoki kisfiú

A Vajdasági jótékonysági licit csoport nyaralással hálálja meg azokat a felajánlásokat és adományokat, amelyeket a közösségi oldal követői Pál Gajódi Olivér gyógyulásáért tettek meg. A csoport alapítói egy nyereményjátékot hirdettek meg: a szerencsés adakozó hét éjszakát tölthet el a horvátországi Vir-szigeten, mindössze 100 méterre a tengertől – írják a közösségi oldalon.

A nyereményjátékhoz a kis Olivér nevében is csatoltak a szülei egy bejegyzést: „Mindjárt itt a nyár! Bár én még az idei nyáron biztos nem szaladgálhatok a tengerparton, de jövőre remélem már igen! Ti viszont annyit dolgoztatok értem és sorstársaimért, hogy megérdemeltek egy szép nyaralást! Forró homok, tenger, koktélok, mi kellhet még? Ja, igen: annyi, hogy küldj egy sms-t, ahogy értem is tetted, és mindez a Tiéd lehet! Ha megnyered, küldj majd nekem képeket, hogy felkészülhessek a jövő évi nyárra!” - üzente a szépen gyógyuló bajmoki kisfiú a támogatóinak.

Egyúttal azt is megírta, hogy nemrégiben kapott egy új ülőkorzettet, mivel a régit már kinőtte. Örömhírrel is szolgált az állapotáról: „Azt mondja a doktor néni, hogy nem kell tovább szednem a gyógyszert, hiszen jók az eredményeim. Nagyon örülök!”

A Vajdasági jótékonysági licit csoport alapítói és tagjai már csaknem egy éve kísérik Olivér sorsát. A támogatóknak köszönve a spinális izomatrófiával, azaz SMA betegséggel küzdő kisfiú év elején vehette fel a számára életet mentő génterápiát. Ahogyan arról napilapunk is rendszeresen tájékoztatott, a gyógyulásához összesen több mint 2 millió eurót sikerült összegyűjteni különböző forrásokból.

„2020. augusztus közepétől december végéig nagyon sok alkalommal leírtuk, és azóta is gyakran hangoztatjuk, hogy ami nekünk egy SMS és 200 dinár, az valakinek az élet, a remény ahhoz, hogy elinduljon vagy haladjon a gyógyulás útján. Hihetetlen, de Olivér számára az emberek önkéntes alapon, SMS játékok alkalmával, különböző jótékonysági akciók indításával közel 500.000 üzenetet küldtek el, amellyel több mint 800.000 eurót gyűjtöttek össze Vajdaságban, illetve Szerbiában. Ez is ékes bizonyítéka annak, hogy sok kicsi valóban sokra megy, és egyetlen sms is nagyon sokat ér, amikor mindannyian elküldjük azt az egyet” – írják a Vajdasági jótékonysági licit csoport alapítói.

Felhívják a figyelmet arra, hogy jelenleg is 12 gyermek számára gyűjtenek, akik minden egyes üzenetért hálásak a felajánlóknak.